Stanislav Černák Správy

V septembri sa začne s rekonštrukciou: Najskôr severná časť námestia, potom výstavba II. časti Europy

Rekonštrukcia Štúrovho parku a výstavba druhej časti Europy idú ruka v ruke. Ako sme vás už prezradili, veci sa pohli ďalej! Informovali o tom na pondelkovej tlačovej konferencii zvolenský primátor Miroslav Kusein a konateľ spoločnosti VAV Invest Peter Valach.

Ilustračný obrázok k článku V septembri sa začne s rekonštrukciou: Najskôr severná časť námestia, potom výstavba II. časti Europy
Zdroj: Dnes24.sk

S rekonštrukciou parku by sa malo začať v septembri! Obnovu pripravuje spoločnosť VAV Invest prostredníctvom spoločnosti Europa SC ZV 2, ide o pokračovanie tzv. vyvolaných investícií, ktoré súvisia s výstavbou Europa Shopping a Relax Center Zvolen.

„Investícia si vyžiada 1 150 000 eur a práce by mali byť ukončené do konca novembra tohto roku,“ povedal konateľ VAV Invest Peter Valach. Ako ďalej uviedol zmluva so spoločnosťou Hornex je už podpísaná.

Tzv. vyvolané investície v súvislosti s výstavbou Europa Shopping a Relax Center Zvolen Zvolen doteraz predstavujú sumu takmer 2 milióny eur a po ukončení rekonštrukcie Námestia SNP budú predstavovať viac ako 3 milióny eur investovaných do infraštruktúry Zvolena slúžiacej obyvateľom a návštevníkom mesta pod Pustým hradom.

„Doteraz bolo celkovo v projekte Europa Shopping a Relax Center Zvolen do súčasnosti preinvestovaných viac ako 32 miliónov eur a v súvislosti s výstavbou 2. etapy sa počíta ešte s investíciami vo výške do 12 miliónov eur,“ informoval Valach.

Druhá etapa – výstavba Relax Centra, by sa mala začať realizovať v náväznosti na ukončenie rekonštrukcie námestia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM