Jakub Forgács Hokej

V Skalici odohrali Zvolenčania vyrovnaný zápas: Napriek výkonu sa domov vracali bez bodu

V nedeľu sa naši hokejisti predstavili v Skalici, kde predviedli možno najlepší výkon v sezóne. Napriek tomu sa im nepodarilo získať ani bod, keď súperovi podľahli 2:1.

Ilustračný obrázok k článku V Skalici odohrali Zvolenčania vyrovnaný zápas: Napriek výkonu sa domov vracali bez bodu
Zdroj: TASR

Po góle sme prevzali iniciatívu

Úvodné minúty priniesli obojstranne svižný hokej, miernu prevahu mali domáci. V 5. min puk z hokejky Stielera len tesne minul Šimkovu bránu. Domáci hrali od 8. min presilovku pri vylúčení Huňadyho, hostia sa však bez problémov ubránili. V 11. min pred Šimkom roztočil kolotoč tretí skalický útok, ale ani Mráz, ani Kutálek zvolenského brankára nedokázali zblízka prekonať.

Vedenia sa ujali o minútu neskôr Zvolenčania, keď po vyhratom buly sa strelou po ľade presadil Škvaridlo. Vzápätí Preisinger išiel sám na Šimka, ale svoju šancu nepremenil. Strela zvolenského Ťavodu v 14. min tesne minula Lipovského bránu. Za domácich sa snažil kontrovať obranca Trška, ale zvolenského gólmana neprekvapil. Hostia po strelenom góle prevzali iniciatívu, v útoku boli nebezpečnejší.

Vyrovnanie prišlo v 33. minúte

Druhú časť zápasu začali domáci náporom a po strele Slobodu zazvonila žŕdka Šimkovej brány. Dobrú príležitosť na vyrovnanie nevyužil ani Lažo. Potom sa hostia z náporu domácich vymanili a viackrát v útoku nebezpečne zakontrovali. Šancu Kutálka s Mrázom ktorí išli dvaja na jedného obrancu hostí riešil faulom Ďaloga, ale následnú presilovku domáci nevyužili.

Podobne ostala nevyužitá aj presilovka hostí za vylúčenie Laža. Domácim sa napokon podarilo vyrovnať v 33. min keď Kutálek so Šátkom zvládli situáciu dvaja na jedného. V 37. min pozorný Šimko kryl Kutálkovu umiestnenú strelu. V poslednej minúte druhej tretiny neprekonal Zuzin neprekonal Lipovského.

Skalica nám nedovolila hrať bez brankára

Aj tretia tretina mala dobré tempo. Domáci mali šťastie v 45. min, keď strela Brabenca len tesne minula odkrytú časť Lipovského brány. Z protiútoku mal šancu Preisinger, ale pri zakončovaní mu chýbal väčší pokoj. V 49. min sa Skaličanom podarilo dostať sa do vedenia, keď Lažo strelou spomedzi kruhov prestrelil brankára Šimka. Hostia po inkasovanom góle pridali na dôraze, ale domáci sa nestiahli do obrany, snažili sa využívať rýchle protiútoku, čo sa darilo najmä tretiemu skalickému útoku. Možnosť na vyrovnanie spálil v 53. min Škvaridlo. Domáci v záverečných fázach zápasu udržiavali puk v strednom a útočnom pásme, hosťom nedovolili hrať bez brankára a v zápase dobrej úrovne tesné víťazstvo udržali.

Hlasy trénerov

Josef Turek (tréner Skalice): „Zatiaľ sme narazili na najlepší tím, ktorý proti nám hral. Zápas bol vyrovnaný, šance boli na oboch stranách. V určitých momentoch nás podržal brankár Lipovský. Mali sme dosť šancí, ale mohli sme aj inkasovať. Rozhodla situácia pri vhadzovaní, keď sme vymenili Laža za Slobodu. Školiak vyhral buly a Lažo ako pravák to prestrelil.“

Ľubomír Oslizlo (tréner Zvolena): „Myslím si že diváci videli pekný zápas. Na jednej strane ma potešil výkon mužstva, pretože sa tam objavili hokejové veci, bola tam bojovnosť a nasadenie. Na druhej strane body nám to neprinieslo. V druhej tretine nás podržal brankár Šimko. Upozorňoval som mužstvo na dve veci – na brejkové situácie a na vhadzovanie, kedy sme dostali druhý gól. Vytvorili sme si šance a hoci bol prejav mužstva možno najlepší v sezóne nezískali sme ani bod.“

HK 36 Skalica – HKM Zvolen 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

  • Góly: 33. Šátek, 51. Lažo – 12. Škvaridlo
  • Rozhodcovia: J. Konc – Junek, P. Šefčík
  • Vylúčení: 1:2
  • Presilovky: 0:0
  • Oslabenia: 0:0
  • 1579 divákov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM