Stanislav Černák Rôzne

V Sliači chystajú unikátnu ukážku: Spoločný prelet vzdušných síl a na čele vládny špeciál!

Príslušníci vzdušných síl SR si pripravili počas sliačskych leteckých dní ďalšie atraktivity – spoločný prelet. Pôjde o unikátnu ukážku.

Ilustračný obrázok k článku V Sliači chystajú unikátnu ukážku: Spoločný prelet vzdušných síl a na čele vládny špeciál!
Zdroj: TASR

Unikátna prezentácia slovenského letectva bude na začiatku Medzinárodných leteckých dní, v prvý deň 30. augusta. Spoločný prelet by mal byť súčasťou otváracieho ceremoniálu, kedy budú mať návštevníci možnosť vidieť unikátne spojenie, majstrovstvo a spoluprácu slovenských pilotov.

„V prípade, že všetko vyjde tak ako má, na čele poletí vládny špeciál TU-154M a na číslach v skupine stupňovite vľavo a vpravo bude mať MiGy –29. Za nimi poletí roj lietadiel L-39. Po prelete v rámci otváracieho ceremoniálu sa oddelí TU-154M od skupiny, MiGy a roj L-39 sa presunú do vyčkávacieho priestoru a počkajú, kým nebude vykonaný výsadok padákových špecialistov vzdušných síl a príslušníkov 5. Pluku špeciálneho určenia. Po ich dopade na zem urobia lietadlá záverečný prelet v spoločnej skupine s efektným rozchodom na pristátie,“ hovorí Milan Konvičný, výkonný riaditeľ a projektový manažér MLD SIAF.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM