Jozef Sliacky Rôzne

V Tŕní mali jedného richtára 39 rokov!

Najdlhšie slúžiaci starosta na Slovensku Vladimír Kapusta z obce Tŕnie v okrese Zvolen už na budúci rok neoslávi 40 rokov od času, ako usadol na najdôležitejšiu obecnú stoličku. Tento 66-ročný pán, ktorý je hlavou dediny nepretržite od roku 1971, tot

Najdlhšie slúžiaci starosta na Slovensku Vladimír Kapusta z obce Tŕnie v okrese Zvolen už na budúci rok neoslávi 40 rokov od času, ako usadol na najdôležitejšiu obecnú stoličku. Tento 66-ročný pán, ktorý je hlavou dediny nepretržite od roku 1971, totiž v nadchádzajúcich komunálnych voľbách na najvyšší obecný post nekandiduje.

„Už mám svoje roky. Povedal som si, že stačilo,“ uviedol Kapusta pre TASR. Za roky „richtárčenia“ zažil vo veľkej politike všeličo. Za zvládnutie práce v samospráve však vďačí hlavne vlastným občanom, s ktorými, ako hovorí, nemal nikdy veľké problémy.

V práve sa končiacom volebnom období sa starosta – rekordér ešte pričinil o získanie nenávratného finančného príspevku z eurofondov vo výške zhruba 165 000 eur na rekonštrukciu starých a výstavbu niekoľkých nových obecných ciest.

Obec pod jeho vedením tiež v uplynulých rokoch rozšírila vodovodné pripojenia do lokalít individuálnej bytovej výstavby. O stavbu rodinných domov v Tŕní je totiž v poslednom čase záujem a snahou jej vedenia je aspoň udržať počet obyvateľov na súčasnej úrovni 370.

V dedine sa o post starostu aktuálne uchádza sedmička kandidátov. Bolo ich ešte o jedného viac, kandidát ĽS-HZDS sa však medzičasom svojej ambície vzdal.

A aké budú najdôležitejšie úlohy nového starostu? „V najbližšom čase musí vyriešiť najmä problémy s pitnou vodou v našich obecných častiach Kašova Lehôtka a Budička,“ pripomína Kapusta.

TASR. Foto z centra Tŕnia Júlia Plevková.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM