Erik Bojničan Rôzne

V známej obci neďaleko Zvolena si kulinári prídu na svoje: Deň v znamení špecialít z poľovníckej kuchyne!

Akcia, ktorá dokáže zlákať ľudí. V známej obci neďaleko Zvolena sa chystá Deň svätého Huberta. Ten sa bude niesť predovšetkým v znamení poľovníckeho kulinárstva. V programe sú však aj iné zaujímavé lákadlá.

Ilustračný obrázok k článku V známej obci neďaleko Zvolena si kulinári prídu na svoje: Deň v znamení špecialít z poľovníckej kuchyne!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

12. ročník Dňa svätého Huberta môžete zažiť na vlastnej koži už v sobotu. Podujatie sa uskutoční v Pliešovciach a to od 11.00 h, kedy vyhlásia súťaž o najlepšiu poľovnícku špecialitu.

Deň sv. Huberta sa v Pliešovciach nesie predovšetkým v znamení poľovníckeho kulinárstva. Na záver hodov sa návštevníci dozvedia meno víťaza súťaže o najlepšiu poľovnícku špecialitu a podvečer bude patriť poprednému slovenskému kynológovi Miroslavovi Stanovskému, sokoliarstvu Kanát a ich dravcom. Deň svätého Huberta ukončí diskotéka na námestí.

Organizátori okrem toho vzdajú hold ulovenej zveri, a to na ekumenickej slávnosti. Popoludní, sa predstaví Cassanova – spoločnosť veselých šermiarov z Banskej Bystrice, ľudová hudba Kandráčovci a ich hosť Tereza Mandzáková.

Sprievodnými podujatiami budú poľovnícke trhy, lesná pedagogika, výstava poľovníckych trofejí. Návštevníci môžu využiť tiež vyhliadkové jazdy na konskom povoze, laserovú strelnicu alebo si pozrieť ukážky zo streľby historických zbraní. Na svoje si prídu aj deti, pre ktoré sú pripravené rôzne atrakcie.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM