Jakub Forgács Krimi

V známej obci pri Zvolene bolo rušno: Protidrogový zásah kukláčov!

V známej obci neďaleko Zvolena bolo rušno viac ako obvykle. V Senohrade sa totiž odohral zásah policajných kukláčov! Tu sú ďalšie podrobnosti...

Ilustračný obrázok k článku V známej obci pri Zvolene bolo rušno: Protidrogový zásah kukláčov!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, Jaroslava (32) zo Senohradu a z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, vyšetrovateľ obvinil Tomáša (38) z Domaník.

„Obvinený Jaroslav od marca 2015 do 18. augusta v mieste trvalého bydliska v Senohrade, približne jedenkrát týždenne, v garáži vyrábal z vopred zadovážených chemických látok a s využitím domáceho zariadenia, bielu kryštalickú látku metamfetamín. Naposledy takýmto spôsobom vyrobil presne nezistené množstvo drogy v utorok ráno a časť drogy bezodplatne ponúkol na konzumáciu tam prítomným štyrom mužom, z ktorých ju na mieste neskonzumoval jedine Tomáš (38),“ informovala krajská policajná hovorkyňa Mátia Faltániová.

„Zvyšnú časť bielej kryštalickej látky dobrovoľne vydal pri následne vykonanej domovej prehliadke v zatavenej injekčnej striekačke. Zaistená látka bola zaslaná na expertízne skúmanie a z množstva 1,43 gramu metamfetamínu,by sa dalo vyrobiť najmenej 25 obvykle jednorázových dávok,“ pokračovala hovorkyňa.

Obvinený Jaroslav podľa slov Faltániovej drogy vyrábal, zadovažoval a prechovával aj napriek tomu, že bol v septembri 2014 za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi už odsúdený. „Obvinený Tomáš v utorok od obvineného Jaroslava v Senohrade bezodplatne prijal a u seba neoprávnene prechovával papierovú skladačku s obsahom bielej kryštalickej látky s hmotnosťou 0,09 gramu, čo predstavuje najmenej dva až sedem obvykle jednorazových dávok,“ uviedla ďalej hovorkyňa.

Ako spomenula Faltániová, polícia v utorok v popoludňajších hodinách, na základe príkazu sudcu, vykonala domovú prehliadku v mieste bydliska obvineného Jaroslava, pri ktorej okrem iného dobrovoľne vydal aj už vyššie spomenutú injekčnú striekačku s bielou kryštalickou látkou. „Striekačka obsahovala 1,43 gramu látky. Polícia pri domovej prehliadke zadržala štyri podozrivé osoby a ďalšie tri osoby v odchádzajúcom motorovom vozidle. Po vykonaní procesných úkonov boli piati zo zadržania prepustení,“ povedala Faltániová so slovami, že obvineného Jaroslava vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely, spracoval návrh na jeho vzatie do väzby a za tento zločin môže byť potrestaný odňatím slobody na 10 až 15 rokov. Obvinený Tomáš bol prepustený a stíhaný bude na slobode, v prípade dokázania viny mu hrozia až tri roky basy.

Hl. foto: ilustračné

Výsledky razie kukláčov pri Zvolene v OBRAZOCH
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM