Michaela Mozolányová Krimi

Vážna nehoda, zasahoval aj vrtuľník: Chlapček (5) spoza autobusu vbehol pod kolesá peugeotu!

Malý chlapec (5) sa podľa polície vytrhol mame z rúk a spoza autobusu vbehol pod kolesá mladej vodičky (23). Na mieste zasahovali aj záchranári s vrtuľníkom. Chlapca prevážali v umelom spánku.

Ilustračný obrázok k článku Vážna nehoda, zasahoval aj vrtuľník: Chlapček (5) spoza autobusu vbehol pod kolesá peugeotu!
Zdroj: Webnoviny.sk

Leteckí záchranári z Banskej Bystrice leteli dopoludnia do obce Mašková pri Lučenci. Okamžitý prevoz vrtuľníkom tam potreboval chlapec (5), ktorého zrazilo auto. „Chlapec mal poranenia viacerých častí tela najmä hlavy, primárne ho ošetrila zasahujúca posádka rýchlej lekárskej pomoci, ktorá ho po prílete vrtuľníka odovzdala lekárovi leteckých záchranárov,“ informovala Zuzana Turočeková hovorkyňa Air Transport Europe. Ako ďalej dodala, dieťa v umelom spánku pripravili na letecký prevoz a transportovali do martinskej nemocnice, kde ho prevzali lekári oddelenia.

Nehoda sa stala okolo 10:35 hodine pri križovatke na obec Mašková. „Spoza stojacieho autobusu vybehol na cestu chlapec (5), ktorého zrazil Peugeot 206 v protismere. Chlapec sa vyšmykol mame a chcel prejsť cez cestu,“ povedala Mária Faltániová, hovorkyňa KRPZ v Banskej Bystrici. Auto viedla vodička z Lučenca (23), u ktorej podľa slov hovorkyne alkohol zistený nebol.

„Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Do vyšetrovania bol pribratý znalec z odboru cestnej dopravy. Miera zavinenia je v štádiu vyšetrovania,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM