Monika Obrtalová Krimi

Veľká akcia: Policajti si posvietia na alkohol!

Cez Veľkú noc si dajte bacha! Polícia práve počas sviatkov pripravila v celom Banskobystrickom kraji veľkú bezpečnostnú akciu. Muži zákona si posvietia na cestných pirátov i alkohol! Do ulíc vyrazia nielen dopraváci, ale aj železničných policajti i p

Blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami a prázdninami na školách je každoročne zvýšený presun vodičov, čím sa zvýši intenzita premávky na cestách. Policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na nehodových miestach a úsekoch. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch.

[blockquote]Po­zornosť budú venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, ako aj ich správaniu voči chodcom, cyklistom a motocyklistom. Budú pôsobiť najmä preventívne, zistené priestupky budú riešiť podľa závažnosti.[/bloc­kquote] //„Alkohol je ešte stále častým spoločníkom vodičov, treba si však uvedomiť, že jazda v opitosti nad jedno promile je už niekoľko mesiacov trestným činom, za ktorý hrozí až ročné väzenie,“ //prizvukuje krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Najmä od soboty sa tak budú policajti zameriavať vo zvýšenej miere na dodržiavanie najvyšších dovolených rýchlostí a dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok.

[color=#3399ff]­Policajti upozorňujú vodičov, ako aj ostatných účastníkov cestnej premávky, aby sa v preplnených uliciach navzájom rešpektovali, dodržiavali dopravné predpisy a predchádzali tak nešťastiam na cestách. [/color]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM