Stanislav Černák Správy

Veľká kontrola taxi služieb vo Zvolene: Z 12 prevádzkovateľov porušilo zákon až 5!

Samé kontroly. Kompetentní sa tentokrát zamerali v našom meste na prevádzkovateľov taxi služieb. Z 12 kontrolovaných porušilo zákon až 5 prevádzkovateľov.

Ilustračný obrázok k článku Veľká kontrola taxi služieb vo Zvolene: Z 12 prevádzkovateľov porušilo zákon až 5!
Zdroj: Dnes24.sk

Včera prebehla na území Zvolena veľká kontrola zameraná na vozidlá osobnej dopravy a prevádzkovanie taxi služieb. Kontrolu vykonali 4 mestskí policajti spoločne s pracovníkmi mestského úradu vo Zvolene, Inšpektorátu bezpečnosti práce a s ďalšími kompetentnými.

Skontrolovali 12 taxi služieb

„Kontrola prebehla na stanovištiach taxi služby pred hotelom Poľana, pred železničnou stanicou, ako aj na parkovisku pred OD Lidl na Masarykovej ulici,“ povedala pre Zvolen 24 hovorkyňa zvolenskej mestskej polície Katarína Gondášová. Kontrola taktiež prebehla v rámci dynamickej dopravy a vozidlá taxi služby boli kontrolované aj pri nákladnej železničnej stanici na ulici Jesenského a na Strážskej ceste pri budove „Sliačan“.

„Celkovo bolo skontrolovaných 12 prevádzkovateľov taxi služieb, u ktorých sa kontrolovali hlavne pracovné zmluvy, koncesie na prevádzkovanie taxi služby, preukaz vodiča taxi služby, zákonné označenie vozidiel a ďalšie povinnosti vodiča taxíka vyplývajúce zo zákona,“ informovala Gondášová.

Zistili viaceré porušenia zákonov

Počas kontroly bolo zistených 5 porušení zákona. V jednom prípade bola prevádzkovateľovi taxislužby určená lehota na odstránenie formálneho nedostatku a v štyroch prípadoch bolo zistené porušenia zákona o cestnej doprave a tie budú riešené v správnom konaní.

„Ďalej bol počas kontroly zistený prípad nelegálnej práce, kde v tomto prípade bude vec riešená Inšpektorátom bezpečnosti práce v Banskej Bystrici. Mestská polícia Zvolen bude aj v budúcnosti spolu s príslušnými orgánmi svoju činnosť zameriavať na uvedenú kontrolu prevádzkovania taxíkov na území mesta Zvolen,“ dodala hovorkyňa zvolenskej mestskej polície.

Foto: MsP Zvolen

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM