Jakub Forgács Správy

Veľká odstávka elektriny vo Zvolene. Bez prúdu bude približne 600 domácností

V západnej časti Zvolena nepôjde elektrina. Niekoľkohodinovú odstávku prúdu využijú elektrikári na revíziu trafostaníc a opravy závad. Čítajte kedy!

Ilustračný obrázok k článku Veľká odstávka elektriny vo Zvolene. Bez prúdu bude približne 600 domácností
5
Galéria
Zdroj: TASR

Približne 600 zvolenských domácností čaká v stredu 13. septembra odstávka elektriny. Dotkne sa najmä obyvateľov ulíc Alexandra Nográdyho, Hať Podharajch a Strážska cesta. Bez prúdu zostane aj nákupné centrum Europa, supermarket Tesco a niekoľko firiem na Strážskej. Správca elektrického vedenia Stredoslovenská energetika – Distribúcia (SSE-D) naplánovala začiatok odstávky na 7:45 s tým, že by mala trvať nanajvýš do 14:30.

„Dôvodom prerušenia dodávky elektriny je plánovaná revízia trafostaníc a súčasne odstraňovanie technických nedostatkov. Výsledkom bude väčšia spoľahlivosť a bezpečnosť distribučnej siete,“ uviedol Miroslav Gejdoš, hovorca Stredoslovenskej energetiky – Distribúcie.

„Naši pracovníci vynaložia maximálne úsilie, aby dodávku elektriny obnovili čo najskôr. Ak sa nestane nič nepredvídateľné, môže to byť skôr ako v avizovanom čase. Dotknutých odberateľov by sme však chceli požiadať o trpezlivosť a náležitú prípravu na odstávku,“ dodal Gejdoš.

Foto: ilustračné

Elektrina, prúd
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM