Jakub Forgács Správy

Veľká pocta pre sestry zvolenskej nemocnice. Dočkali sa prestížneho ocenenia!

Minimálne rovnako dôležitým povolaním, akým je práca lekára, je nepochybne aj práca zdravotnej sestry. Významnej pocty sa dočkali aj dve sestričky zo zvolenskej nemocnice. Kto bol ocenený?

Ilustračný obrázok k článku Veľká pocta pre sestry zvolenskej nemocnice. Dočkali sa prestížneho ocenenia!
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Prestížnym ocenením Biele srdce Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek (RK SaPA) vo Zvolene vyjadrila svoje uznanie dvom sestrám z Nemocnice Zvolen a jednej sestre z neziskovej organizácie Dom sociálnych služieb (DSS) Krupina.

Veľká pocta

Pani Alena Ďuricová, ktorá svoju prácu vykonáva už 32 rokov na Ambulancii chronickej bolesti vo zvolenskej nemocnici,bola ocenená v kategórii Sestra v praxi. Ocenená v rovnakej kategórii bola aj pani Oľga Gibalová, ktorá pracuje ako pôrodná asistentka na gynekologicko-pôrodníckom oddelení. Ocenenie v kategórii Sestra manažér si prevzal aj Stanislav Lendvay, ktorý sa stará o dlhodobo chorých pacientov v DSSKrupine a je obľúbený ako u pacientov, tak medzi kolegami.

Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutočnilo pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier a z rúk prezidentky RK SaPAvo Zvolene Jarmily Olšiakovejsi ocenenie prevzalo celkom šesť sestier z regiónu Zvolen, ktoré boli nominované v kategórii: sestra/pôrodná asistentka – manažér, sestra/pôrodná asistentka v praxi, sestra/pôrodná asistentka –pedagóg.

Úprimné slová vedúcich

„Alenka Ďuricová je vždy usmiata, pracovitá a zodpovedne pracujúca. Svoje pracovné povinnosti vykonáva s rešpektom, ku každému pacientovi a príbuznému pristupuje vysoko odborne a ľudsky, má pokojné vystupovanie, je rozvážna a citlivá duša. Jej prácu oceňujú aj ich chronicky bolestiví pacienti, ktorí sú jej vďační za odborný a citlivý prístup,“ uviedla Leona Bariaková, vedúca sestra oddelenia OAIM s tým, že jej ocenenie právom patrí. Za celý kolektív oddelenia a ambulancie chronickej bolesti jej srdečne gratulujú a ďakujú, že je medzi nimi, že ich robí lepšími, že je príkladná sestra, matka, manželka a kolegyňa, že je tu pre pacientov a ich príbuzných.

Ďalšou ocenenou bola aj Oľga Gibalová, ktorú vďaka jej pozitívnemu prístupu, ústretovosti a empatiu oceňujú rodičky, s ktorými je v neustálom kontakte. "Charakterizujú ju dobré komunikačné schopnosti, pracovitosť, dochvíľnosť a vysoké pracovné nasadenie. Je obetavá, empatická, ochotná vždy pomáhať. Svojou usilovnou prácou, profesionalitou, zodpovednosťou a príjemným vystupovaním prispieva k zvyšovaniu kvality ošetrovateľskej starostlivosti,“ povedala Katarína Farbiaková, vedúca pôrodných asistentiek s tým, že jej aj v mene celého kolektívu gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia gratuluje a praje život plný úprimnej lásky, vďaky a zaslúženej úcty.

Ocenenia boli odovzdané na regionálnom seminári v priestoroch Obvodného úradu vo Zvolene, pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier. Pred odovzdaním ceny zástupkyne regionálnej komory predstavili ocenených a uviedli ich stručný profesijný životopis. „V mene vedenia nemocnice ako i všetkých kolegov srdečne gratulujeme k prestížnemu oceneniu všetkým našim oceneným sestrám a prajeme im veľa pracovných úspechov a spokojných pacientov,“ uzavrel Jozef Botka, riaditeľ nemocnice.

Čítajte tiež:

Investícia za desaťtisíce vo zvolenskej nemocnici. Novinka pomôže pri operačných zákrokoch

Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM