Stanislav Černák Rôzne

Veľké cvičenie na Lešti: Policajti trénujú, ako ísť na futbalových chuligánov

Takmer 50 policajtov zo 6 krajín dnes a zajtra absolvuje výcvik na Lešti. Cvičenie je zamerané na prepravu futbalových fanúšikov a demonštrantov.

Ilustračný obrázok k článku Veľké cvičenie na Lešti: Policajti trénujú, ako ísť na futbalových chuligánov
Zdroj: TASR

Skoro 50 policajtov z Nemecka, Švajčiarska, Rakúska, Českej republiky, Maďarska a Slovenska sa dnes a zajtra zúčastňuje medzinárodného cvičenia RAILEX 3 v Ústave špeciálneho zdravotníctva a výcviku Ministerstva obrany SR na Lešti.

Preprava fanúšikov

Cvičenie je zamerané na problematiku opatrení železničných polícií pri preprave futbalových fanúšikov, demonštrantov nachádzajúcich sa na železničných staniciach a v obvode železničných dráh.

„Policajti riešia napríklad situácie, ako udržať poriadok pred futbalovým zápasom, alebo ako predchádzať výtržnostiam na železničnej stanici, pred príchodom na štadión,“ objasnil riaditeľ Odboru Železničnej polície Prezídia Policajného zboru SR Norbert Berecz.

Šesť osemčlenných tímov

V priestore Jakub Village cvičí šesť osemčlenných tímov. Slovensko je zastúpené policajtmi z Odboru železničnej polície Prezídia Policajného zboru. Ako pozorovatelia a hodnotitelia sa cvičenia zúčastnia členovia pracovnej skupiny RAILPOL – „Verejný poriadok na železničných staniciach a vo vlakoch“.

Výcvik, ktorý má za cieľ osvojiť si policajné zručnosti, návyky a taktiku pri problémových situáciách, organizuje Odbor železničnej polície Prezídia Policajného zboru v súčinnosti s odborom výcviku Prezídia Policajného zboru a pod záštitou Európskej siete železničných polícií – RAILPOL.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM