Marcel Mojžiš Rôzne

Oslavy vo Zvolene: Na jarmoku môžete stretnúť aj prezidenta Gašparoviča

Prezident SR Ivan Gašparovič vníma jubilujúci Zvolen v prvom rade ako významné historické mesto, ktoré ako jedno z prvých na dnešnom území Slovenska získalo kráľovské výsady. Uviedol to počas dnešných osláv 770. výročia obnovenia mestských výsad.

Ilustračný obrázok k článku Oslavy vo Zvolene: Na jarmoku môžete stretnúť aj prezidenta Gašparoviča
Zdroj: TASR

Pozvánka od vedenia mesta na oslavy výročia ho preto veľmi potešila. „Som rád, že mesto a jeho občania si vážia svoju históriu. História je veľmi dôležitá, aj keď sa to často mnohým nepáči, keď hovoria, že Slováci svoju históriu nemajú. Naopak, my ju máme. A práve Zvolen je toho dôkazom,“ pripomenul.

Hlava štátu dnes, po prijatí vedením mesta, hovorila krátko aj s predsedom BBSK Vladimírom Maňkom, poslancami a podnikateľmi Zvolena. Potom navštívila spoločnosť Continental Automotive Systems, ktorá sa zameriava na výrobu vysokovýkonných brzdových stremeňov pre popredných automobilových výrobcov na celom svete a v meste pod Pustým hradom zamestnáva približne 1000 ľudí.

Prezident ešte podvečer navštívi jarmok remesiel na zvolenskom námestí a pozrie si prehliadka historického sprievodu. Zúčastniť by sa mal aj na večernom galaprograme.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM