Marcel Mojžiš Rôzne Rôzne

Veľké zmeny v detvianskej PPS: Černák predal svoj podiel v strojárňach

Najväčšie zmeny v akcionárskej štruktúre za posledné roky! Presne to zažili v poslednom období detvianske strojárne. Exminister hospodárstva a majiteľ strojárenského holdingu Sitno Ľudovít Černák totiž predal svoj pätinový podiel v spoločnosti PPS Group.

Strojárska spoločnosť PPS Group z Detvy má nového investora. Exminister hospodárstva a majiteľ strojárskeho holdingu Sitno Ľudovít Černák predal svoj podiel v tejto spoločnosti, ktorá dnes zamestnáva 1500 ľudí. Informovali o tom Hospodárske noviny.

„Černákovi patril napriamo 10-percentný podiel PPS Group, ktorý od neho zhruba pred mesiacom kúpila firma Nova Steel Partner,“ potvrdil pre denník predseda predstavenstva a generálny riaditeľ PPS Group Pavol Šimkovič. Nova Steel Partner je najväčším odberateľom PPS Group.

Ďalších 9,6 % PPS Group vlastnil Černák cez Sitno Holding. Tieto akcie odkúpila samotná PPS-ka, ktorá ich môže vlastniť maximálne 18 mesiacov. „Aj na tento 9,6-percentný podiel vo firme však už máme záujemcov,“ reagoval pre denník Šimkovič.

O tento podiel majú záujem viacerí uchádzači, jedným z nich je podľa Hospodárskych novín aj nový akcionár. „Akcie môže získať tak záujemca z externého prostredia, ako aj z interného,“ dodal Šimkovič.

Foto: ppsgroup.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM