Marcel Mojžiš Rôzne

Veľké zmeny v nemocnici: Prestavba, sťahovanie geriatrie...

Zvolenská nemocnica sa pustila do rekonštrukcie interného pavilónu. Vďaka prestavbe za viac ako 100 000 eur sa môžu pacienti tešiť na nové - bezbariérové - priestory. Kompletne sa tiež vymenia podlahy a okná, vybudujú sa nové toalety.

Sociálne zariadenia budú podľa zástupcov špitálu viac prispôsobené potrebám geriatrických pacientov. Takisto budú nainštalované moderné technológie potrebné pre rýchlejšiu a kvalitnejšiu diagnostiku a poskytovanie čo najkvalitnejšej zdravotnej starostlivosti. Rekonštrukcia je rozdelená do viacerých fáz.

[blockquote]„V prvej dôjde k prestavbe bývalého oddelenia psychiatrie, kde bude vybudovaná 25-lôžková časť oddelenia geriatrie,“ //hovorí Jozef Botka, riaditeľ nemocnice. Ukončenie tejto časti rekonštrukcie sa predpokladá v novembri. Následne sa presťahuje časť terajšieho oddelenia geriatrie zo starej nevyhovujúcej budovy, ktorá sa v súčasnosti nachádza mimo areálu nemocnice. [/blockquote] Potom príde na rad druhá fáza rekonštrukcie. V rámci nej je naplánovaná prestavba prízemia interného pavilónu a vybudovanie centrálneho príjmu pacientov na oddelenia geriatrie, neurológie a interné oddelenie. //**„V priestoroch centrálneho príjmu budú dvadsaťštyri hodín denne otvorené dve príjmové ambulancie, vrátane troch lôžok na krátkodobé sledovanie pacientov po príjme, digitálne röntgenologické pracovisko, samozrejme nebudú chýbať centrálne šatne pacientov, sprchy a nové toalety,“ **povedal Botka.

[color=#0066ff]­V poslednej fáze prác dôjde k prestavbe a modernizácii ostatných poschodí interného pavilónu. Tam sa potom bude nachádzať centrálny príjem pacientov, kompletné 90 lôžkové oddelenie geriatrie, 49 lôžkové interné oddelenie a 32 lôžkové oddelenie neurológie.[/color]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM