Stanislav Černák Rôzne

Veľkonočné trhy v obrazoch. Zvolenské námestie zaplnili predávajúci, ktorí sa zhodli: Škoda, že nie je teplejšie

Od včera sú v plnom prúde na zvolenskom námestí tradičné Veľkonočné trhy. S našim objektívom sme sa boli pozrieť, ako to na nich vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné trhy v obrazoch. Zvolenské námestie zaplnili predávajúci, ktorí sa zhodli: Škoda, že nie je teplejšie
Foto: Stanislav Černák

Boli sme sa pozrieť na práve prebiehajúcich Veľkonočných trhoch. Potuľujúcich sa ľudí medzi stánkami bolo vcelku dosť, no námestie vo švíkoch nepraskalo.

Spomínate si ešte na vlaňajšie trhy? Nepríjemne chladné počasie a dokonca počas Veľkonočných trhov aj snežilo. Tento rok sme sneh nezažili, ale nepríjemný studený vietor sprevádzal včerajší deň. Vonku bolo síce slnečno, no zároveň aj poriadne chladno. Návštevnosť pripomínala vlaňajšie trhy, no predsa len ľudí sa medzi stánkami v čase našej návštevy potuľovalo o čosi viac.

Nepríjemný vietor

Ľudia sa pri stánkoch pristavili, ale ich kúpi schopnosť nebola veľmi veľká. „Zvolenčania sa pristavia, popozerajú si tovar, ale väčšinou nič nekúpia,“ prezradila sympatická predavačka Katka a pokračovala, „vonku je poriadna zima, najmä keď tu stojíte celý deň. Ten vietor je nepríjemný, škoda, že nie je teplejšie.“ Toto konštatovanie včerajšej situácie sme počúvali od viacerých predávajúcich.

Predajcovia ponúkajú na trhoch rôzny sortiment. Od stánkov s rôznymi remeslami ako drevo, kraslice, korbáče, šperky, koža, tkané koberce, bylinky, nakladané syry, prútený tovar, drevené hračky, maľované šatky a sklo, dekoratívne predmety, aranžmány, ľanové výrobky nechýbajú na zvolenskom námestí stánky s občerstvením, trdelníky, cukrovinky, údené trvanlivé výrobky, trvanlivé syry, palacinky, textil, odevy a obuv.

Niekomu sa páčili kačičky, iní na trhoch ani neboli

„Najviac sa mi páčili kačičky, ktoré boli na Námestí, ale 3 eurá za to nedám. Keby bolo teplejšie a stálo to menej peňazí, tak som tam celý deň. Ale špeciálnu pozornosť som trhom ako takým nevenovala, podľa mňa je to zbytočnosť a neznášam, keď je na námestí veľa ľudí, najmä, keď všetci majú veľa času a ja sa ponáhľam,“ povedala študentka Patrícia Dadová.

„Na trhoch som sa nebol pozrieť. Ani neviem, čo sa tam predáva, pokiaľ sortiment súvisí s tematikou Veľkej noci, je to v poriadku, ale pokiaľ sa tam predáva kadejaký pochybný tovar, tak je to na zamyslenie,“ nechal sa počuť servisný technik Mikuláš Jaško.

Samozrejme, našli sme aj človeka, ktorý sa v trhoch vyžíva. „Vždy sa teším, keď sú v našom mieste rôzne trhy, nevadí mi ani chladné počasie. Postretávate známych, ktorých ste dlho nevideli a tiež si popozeráte zaujímavý tovar. Aj keď je škoda, že nie je teplejšie, ľudí by bolo viac,“ podelila sa s nami o svoj názor dôchodkyňa Anna Michalcová.

Boli sme sa pozrieť na Veľkonočných trhoch na zvolenskom námestí
21
Galéria
Foto: Stanislav Černák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM