Stanislav Černák Rôzne

Veľký letný prehľad z neresníckeho kúpaliska: Koľko tento rok stoja obľúbené dobroty?

Najideálnejšie je tráviť tieto tropické dni niekde pri vode. A najlepšie mať v peňaženke odložených aj zvyšných pár eur na všakovaké dobroty, ktoré k tomu cez leto patria. Zamerali sme sa na známe kúpalisko v Neresnici a zistili sme ceny občerstvenia v tamojších bufetoch.

Ilustračný obrázok k článku Veľký letný prehľad z neresníckeho kúpaliska: Koľko tento rok stoja obľúbené dobroty?
Zdroj: TASR

Aj keď nás meteorológovia varovali pred búrkami a krupobitím, momentálne to vonku tak zatiaľ nevyzerá. Najideálnejším miestom na prežitie trópov je byť niekde pri vode. Či už prírodnej alebo pri bazéne. Vybrali sme sa preto na známe zvolenské kúpalisko Neresnica, ktoré zaznamenalo počas uplynulého víkendu rekordné návštevy v tejto sezóne.

Okrem poriadneho natretia sa opaľovacím krémom a pitného režimu, je dôležité na slnku aj občerstvenie. Preto sme sa na neresníckom kúpalisku zamerali na bufety a ich ponuku. „V areáli sa nachádzajú tri stánky s občerstvením,“ povedala prevádzkárka kúpaliska Elena Muráňová.

Stánky sú očíslované. Najväčší bufet, označený číslom jedna, sa nachádza vzadu za bazénmi. V ponuke má napríklad čapované pivko Kozel 10˚ za 1,20 €. Osviežiť sa ale môžete aj čapovaným nealko pivom Birell s príchuťou pomela a grapu za 1,30 €. Pollitrová kofola vás vyjde na jedno euro. Klasickým a obľúbeným kúpaliskovým občerstvením je langoš. V bufete č. 1 langoš s kečupom, cesnakom a syrom stojí 1,60 €. Majiteľ bufetu nám prezradil, že najväčší záujem zo strany zákazníkov je o vyprážaný syr s hranolkami s prílohou za 4 €. Výhodou je, že ho dostanete pekne na tanier.

Stánok s občerstvením s označením číslo 2 sa nachádza pod bazénmi. V ponuke majú viacero pív Bernard. Čapovaná desiatka vás vyjde 1,05 €, dvanástka na 1,15 €, nealko na 1,10 € a tmavé je za 1,30 €. Pollitrová kofola stojí taktiež 1 euro. Langoš s kečupom (alebo tatarskou omáčkou) a syrom tu stojí 2,05 €. Ako nám prezradila nájomkyňa stánku, najviac ľudí si pochutnáva na hamburgeri, ktorý vás vyjde na 2 eurá.

Tretí stánok nájdeme hneď za kasou pri vstupe do areálu kúpaliska. Stánok je označený ako číslo 3. Čapovaná desiatka vás vyjde na 1,20 €, pollitrová kofola na euro, ako je to aj v ostatných prípadoch. V ponuke má tento stánok aj hot-dog za 1,20 € alebo hranolky za rovnakú cenu. Bageta syrová alebo šunková stojí 1,40 €. Tento stánok však ponúka aj osvieženie v podobe točenej zmrzliny. Klasická malá vás vyjde na 50, veľká na 80 centov.

Čítajte tiež:

Romantika v bazéne pod hviezdami: PREHĽAD, kde v okolí Zvolena je nočné kúpanie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM