Stanislav Černák Šport

Viaceré úspechy plavcov Calypsa Zvolen: TAKTO sa im darilo na Vianočnej cene!

Na plaveckej súťaži Vianočná cena o pohár Zvolena budú v dobrom spomínať aj plavci z druhého zvolenského klubu Calypso. Prečítajte si, ako sa im darilo!

Ilustračný obrázok k článku Viaceré úspechy plavcov Calypsa Zvolen: TAKTO sa im darilo na Vianočnej cene!
Zdroj: Dnes24.sk

V mikulášskej atmosfére plnej očakávania, nádejí a samozrejme rozdávania, tentokrát nielen sladkostí sa v banskobystrickej plavárni na Štiavničkách konal 28. ročník Vianočnej ceny o pohár Zvolena, ktorý bol zároveň aj 12. ročníkom Memoriálu Olda Vdolečka. Okrem slovenských klubov sa na pretekoch zúčastnili aj zahraniční plavci. Na štartovacie bloky sa postavilo 181 pretekárov, ktorí spolu štartovali 796 krát.

Početné aj KŠP Calypso Zvolen

Keďže išlo o domáce preteky, v početnom zastúpení sa na nich predstavili aj plavci KŠP Calypso Zvolen. „Našich 47 plavcov tvorilo najpočetnejšiu zostavu pretekov. A neostalo len pri sile v početnosti. Naši plavci spolu vybojovali 55 medailových umiestnení v individuálnych disciplínach a 17 umiestnení v pretekoch štafiet,“ povedala Michaela Sekerešová z klubu Calypso.

Výborní najmä starší

Svoju najlepšiu formu na konci roka potvrdili najmä najstarší plavci. Z chlapcov v kategórii B vyplávali medailové miesta Marek Vajda – zlato, striebro a bronz, Matej Sarvaš – bronz, Adam Gonda – striebro, Peter Žigmund – bronz a Andrej Kmeťko – bronz. Z dievčat tejto kategórie plávala len Terezka Sliacka, ktorá si domov odniesla dve bronzové medaile.

Chlapčenské výkony v kategórii C najúspešnejšie hájil Patrik Sarvaš, ktorý však svojimi výkonmi – zlato, striebro a bronz, patril k našim najúspešnejším plavcom. Dievčatá v tejto kategórii boli úspešnejšie. Bea Odorová priniesla domov dve strieborné medaile a jednu bronzovú. Katka Sarvašová k tomu v tejto kategórii pridala zlato a striebro a Saša Láskavá ešte jedno striebro za 50BF.

„Medzi staršími plavcami sme na týchto pretekoch uvítali aj našu jedinú plavkyňu v kategórii A – Moniku Šoucovú, ktorá tiež neodišla bez medaile. Vo svojej kategórii vybojovala bronzové umiestnenie,“ priblížila Sekerešová.

Mladší tiež vyhrávali

Aj v nižších kategóriách sa rozdávali medaile. V kategórii D bol z chlapcov žiaľ už tradične úspešný len Jožko Pribylina, ktorý však priniesol tri zlaté umiestnenia. Dievčatám sa darilo o niečo lepšie. Umiestnili Ester Hrbáľová – striebro a bronz, Natálka Almášiová – bronz a Aďka Sekerešová– bronz.

Ešte menej bola úspešná kategória E, kde dievčatá nemali svoje zastúpenie na medailových priečkach a z chlapcov sa umiestnili len Alex Stratil – trikrát bronz a Maťo Michalec s jedným striebrom.

Situáciu zachraňovali najmenší v kategórii F. Z chlapcov sa už tradične umiestnil Matúško Ďurík – štyrikrát strieborný a raz bronzový. Na stupňoch pre víťazov sme však videli aj nové tváre. Zlato a striebro vybojoval Filip Bazala a Miško Novikmec k tomu pridal ešte striebro a bronz. „Náš najmladší plavec Ďurko Oklepek, sa ešte medailovo neumiestnil, v disciplíne 50 PP však skončil na peknom štvrtom mieste,“ priblížila členka Calypsa.

Veľmi dobre sa držali aj dievčatá. Prvé priečky už tradične obsadzovala naša najväčšia hviezdička, Darinka Paprčková, ktorá bola štyri krát zlatá. Tesne za ňou sa držala Lucka Oklepková, ktorá vyhrala zlato, striebro a pridala k tomu aj bronz. Poslednou hviezdou Calypsa v tejto kategórii bola Sárka Želiezková, ktorá aj napriek tomu, že v klube ešte len začína, získala trikrát bronz a pridala aj jedno cenné striebro.

Najlepšie výkony a celkové body

V hodnotení klubov sa na treťom mieste s počtom bodov 21654 umiestnilo KŠP Calypso, na druhom mieste s počtom bodov 26560 KVŠ Oceán Bratislava a prvú priečku s počtom bodov 27620 obsadil klub Uhlomost-sport.

„Ďakujeme aj ostatným plavcom za ich výkony, organizátorom za mimoriadne hladký priebeh pretekov, všetkým zúčastneným želáme do budúcna veľa osobných aj športových úspechov a snáď sa v takejto príjemnej atmosfére stretneme opäť o rok na ďalšom ročníku Vianočnej ceny,“ dodala Sekerešová.

Foto: Calypso Zvolen

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM