Jakub Forgács Hokej

VIDEO a HLASY: Zvolenskí hokejisti čelili Mikulášu. Na ľade súpera bez bodu

Hráči HKM vykorčuľovali v Liptovskom Mikuláši lepšie ako domáci. Napriek tomu dokázali streliť iba jediný gól. Ako sa darilo našim?

Ilustračný obrázok k článku VIDEO a HLASY: Zvolenskí hokejisti čelili Mikulášu. Na ľade súpera bez bodu
Foto: Rastislav Búgel

Hostia zo Zvolena sa už v úvode stretnutia mohli dostať do vedenia, potom čo Zuzin v nájazde neprekonal mikulášskeho brankára Križana. V 7. minúte prišla ďalšia dobrá šanca na strane hostí. Po vyhratom buly sa z ničoho nič objavil s pukom pred Križanom Mráz, lenže jeho strelu pokryl skúsený domáci brankár. Zvolenčanov mohli mrzieť nevyužité šance v závere prvého dejstva. V 18. minúte sa na konci bratskej spolupráce tešil z gólu Richard Huna, ktorý krížnou strelou do pravého roku prekonal Baroša. V poslednej minúte Liptáci zvýšili na 2:0, keď zabudnutý Piatka dorazil vyrazený puk od zvolenského brankára.

Na začiatku druhej tretiny si domáci zahrali presilovku, v ktorej zavreli súpera do jeho vlastného pásma, ale do výraznejšej šance sa nedostali. V 31. minúte sa Laco predčasne tešil z gólu, ktorý rozhodca neuznal. O dve minúty neskôr sa do sľubnej šance dostali aj hostia, Majdanov pokus z prvej zlikvidoval Križian.

V úvode tretej tretiny Zvolenčania zdramatizovali priebeh zápasu. Rýchly protiútok zavŕšil zakončením Mráz, ktorý strelou do pravého horného rohu nedal šancu Križanovi. V 51. minúte sa domáci dostali do prečíslenia 2 na 1, na konci ktorého Sukeľ blafákom prekonal Bartoša. O tri minúty sa podarilo domácim navýšiť svoje vedenie na rozdiel troch gólov, keď sa po druhýkrát pred Bartošom nemýlil mladý Sukeľ. Výsledok v závere tretej tretiny nezmenila ani presilovka hosti, ktorí si v nej prakticky nevytvorili žiadnu šancu.

Čítajte tiež: FOTO: 11 gólov v pohronskom derby. V zápase Zvolena s Bystricou triumf baranov

Hlasy po zápase

Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: „Nezačali sme vôbec dobre. V niektorých situáciách nás podržal Križan. Po strelených góloch sme sa dostali do zápasu, následne sme boli lepším tímom. V závere sme to už dobrou hrou uhrali.“

Josef Turek, tréner Zvolena: „Začali sme celkom dobre, ale nevyužili sme šance, pretože dobre zachytal Križan. V závere sme dostali dva góly, ktoré nás trošku položili. Nevieme preniesť veci z tréningu do zápasu, čo ma hnevá. Gratulujem súperovi k zisku bodov na domácom ľade.“

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HKM Zvolen 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

  • Góly: 18. Richard Huna (Rudolf Huna, Róbert Huna), 20. Piatka (Kadlubiak, Laco), 52. Sukeľ (Uram, Kriška), 54. Sukeľ (Kriška, Uram) – 42. Mráz (Misenev)
  • Rozhodovali: Orolin, Jura – Bednár, Smrek
  • Vylúčení: 4:4
  • Presilovky: 0:1
  • Oslabenia: 0:0
  • 1820 divákov
  • MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Mezovský, Stehlík, Nadášdi, Šiška, Bobček, Moravčík, Kadlubiak, Brezniak – Rudolf, Huna, Róbert Huna, Richard Huna – Kriška, Sukeľ, Uram – Lištiak, Piatka, Laco – Števuliak, Stümpel, Kabáč
  • HKM Zvolen: Baroš – Demiters, Andersons, Valenta, Ivan, Dubeň, Habšuda, Fekiač, Hataš – Kelemen, Zuzin, Majdan – Klhůfek, Mráz, Misenev – Ďaloga, Halama, Petráš – Šimíček, Řezač, Kňazev

Pozrite si v našej videogalérii najlepšie momenty zápasu a vo fotogalérii aj zábery z atraktívneho pohronského derby Zvolena s Bystricou!

Čítajte tiež: Nová posila zvolenských hokejistov? Na skúške útočník so skúsenosťami z NHL

V OBRAZOCH: Hokejový zápas Zvolena a Bystrice
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Huste.tv
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM