Michal Majer Rôzne

VIDEO: Graffiti šou pod Pamätníkom SNP

V piatok podvečer sa park pod Pamätníkom SNP zaplnil mladými ľuďmi z Bystrice a blízkeho okolia, ktorí prišli na akciu Graffiti šou! Pestrý hudobno-tanečný program sprevádzal vrchol popoludnia - pokus o vytvorenie najväčšej graffiti inštalácie na Slo

Akciu pre vyznávačov pouličnej kultúry pripravilo mesto v spolupráci s Parkom kultúry a oddychu. Program odštartoval o štvrtej hodine popoludní vystúpením DJa Vraždu a registráciou sprejerov, ktorým pridelili plochu na vytvorenie svojho diela. Do práce sa pustilo množstvo pouličných umelcov, ktorí svojimi sprejmi vytvárali originálne obrazce. Svojimi vystúpeniami ich doprevádzali break dance tanečníci, dievčenská tanečná skupina a DJ-i.

Samotný pokus o prekonanie rekordu v najdlhšej graffiti inštalácii na Slovensku, ktorý z minulého roka držala práve Banská Bystrica s inštaláciou dlhou 75 metrov, začal o piatej hodine podvečer a napokon bol prekonaný. Na záver akcie nechýbalo vyhodnotenie najlepšieho graffiti panelu a večer zavŕšil koncert pražskej hip-hopovej legendy Indy&Wich.

mm

VIDEO: Graffiti šou pod Pamätníkom SNP
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM