Nicole Regecová Kultúra

VIDEO: Ťaháky druhého zvolenského korza? Príde aj najznámejšia slovenská Japonka

Obľúbená akcia Zvolenčanov sa už nezadržateľne blíži. Čo prinesie pod Pustý hrad tentoraz? Niesť sa bude v literárnom duchu. Lákadlá poodhalil sám moderátor akcie vo videopozvánke.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Ťaháky druhého zvolenského korza? Príde aj najznámejšia slovenská Japonka
Foto: Nicole Regecová

Minulý víkend sme prežili prvé tohtoročné zvolenské korzo. Hneď zo začiatku ho rozospievala slovenská speváčka Natália Hatalová, známa najmä zo speváckej súťaže Slovensko Hľadá Superstar. Za ňou predviedol svoje rýmy domáci raper Marks, ktorý predstavil nový album. Blysla sa aj tanečná skupina Štefana Chleba. Počas vystúpenia tanečníkov musel moderátor Radoslav Kuric korzo náhle ukončiť, kvôli prichádzajúcej búrke. Bohužiaľ tak počasie skazilo podujatie rovno pred hlavným vystúpením herca Dana Heribana.

Najznámejšia slovenská Japonka

Druhé korzo bude tematicky ladené. Pokiaľ máte radi literatúru, tak sa máte naozaj na čo tešiť. „Celé bude netradičné tým, že na korze privítame súčasných, veľmi známych a populárnych slovenských spisovateľov,“ prezrádza Kuric o akcii.

Blysne sa autorka kníh Denisa Ogino. „Je asi najznámejšou slovenskou Japonkou. V tvorbe opisuje svoje zážitky a poznatky zo života v Japonsku. Tie určite zaujmú aj návštevníkov korza,“ vysvetľuje moderátor. Za ňou bude nasledovať najprekladanejší slovenský autor, ktorý je veľmi ukecaný a svojimi príbehmi si dokonale dokáže podmaniť publikum. Je ním obľúbený Jozef Banáš. Zaujímavým hosťom určite bude aj autor detských knižiek, ale aj kníh pre dospelých – Braňo Jobus.

Pocta Ursínymu

„V úvode bude možné zhliadnuť zaujímavý koncert Marcela Daniša a skupiny Definitívum. Tí hrajú pesničky z tvorby Deža Ursinyho a Jara Filipa. Pripomínam, že Marcel Daniš v minulosti osobne hrával s Dežom Ursinym v jeho kapele,“ prezrádza Kuric otváracie číslo Nedeľného korza. „Takže to bude pekný spomienkový koncert na významného slovenského speváka a skladateľa,“ dodáva s úsmevom, pričom naráža na Deža Ursinyho.

Posledný bod programu na hlavnom pódiu bude samozrejme hudobný. Vypočuť si budete môcť skutočné gitarové umenie. S tým sa predstaví Peter Luha. „Bude to koncert umelca, ktorý má unikátny gitarový štýl,“ vysvetľuje moderátor. Taktiež zdôrazňuje, že program sa snažili kreovať tak, aby bol zaujímavý pre čo najširšie publikum.

V obľúbenej detskej zóne budú ako vždy úradovať Tri Oriešky, u ktorých nájdete tvorivé dielne pre najmenších. Pripravené bude aj čítanie rozprávky deťom. V obývačke Fun Zóny prebehne zaujímavá diskusia s občanmi. Chystá sa knižný piknik spojený s burzou kníh. Zrelaxovať na druhom zvolenskom korze budete môcť už v nedeľu 12. júna. „Na všetkých sa teším a modlime sa, aby znova nepršalo,“ dodáva Kuric.

Pozrite si v našej videogalérii pozvánku Radoslava Kurica na druhé Nedeľné korzo!

Čítajte tiež:

Veľké športové zápolenie v Kováčovej. Sily si merajú aj paralympionici, lákadlom Cmorík

Meranie hladiny stresu aj chutné smoothie. Netradičný festival priamo v centre Zvolena

Foto: ilustračné

Videopozvánka Radoslava Kurica na druhé Nedeľné korzo
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM