Monika Obrtalová Hokej

VIDEO: Zvolen v derby opäť úspešný!

Pohronské derby opäť nesklamalo svojou napínavosťou a adrenalínovými momentmi. Nasadenie u oboch súperov bolo hraničné, agresivita na prahu únosnosti a na každý jeden gól sa čakalo ako na spasenie.

Do výhody sa dostali v 8. min hostia, keď Škvaridlo našiel medzi kruhmi ideálne postaveného Trochtu, ktorý sa nemýlil a nekompromisne otvoril skóre. Domáci sa spoliehali na osvedčené zbrane, hlavne na nátlakovú hru vtedy, keď sa puk po nahadzovaných strelách, alebo prihrávkach roztancoval pred brankárom Sáblikom. Na vyrovnanie však čakali dlhšie akoby si zaslúžili, až v 31. min v presilovke Cebák v netypickom postavení ofenzívneho hráča vymietol kút Sáblikovej bránky. Na konci druhej tretiny však museli prehltnúť ‚barani‘ horkú tabletku a do šatne odchádzali s nepriaznivým skó­re.

V 39. min Baláž v oslabení zužitkoval presne načasovanú nahrávku Brabenca, keď do konca oslabenia chýbali Zvolenčanom len dve sekundy. V zápase sa zrodili aj samostatné nájazdy, v 18. min netrafil Hvila medzi betóny Sáblika a v 37. min Grman narazil na rázny odpor Sáblika. Aj na nepremenených šanciach bolo zrejmé, že ak by po dvoch tretinách bolo skóre opačné, nikto by sa nečudoval. Zvolenčania vsadili na prepracovanú taktiku, presne vedeli, odkiaľ pramení nebezpečenstvo a priestor pred bránkou hermeticky uzavreli. V sezóne sa im podarilo v derby štyrikrát zvíťaziť, ani raz neprehrať a po dvoch tretinách mierili k ďalšej ‚potupe‘ Bystričanov.

V 41. min vychytal Hvilovu strelu Sáblik a mieril aj k prívlastku ‚hrdina zápasu‘. Otázne však bolo či vydrží tlak domácich, ktorí sa zahryzli do súpera a v eufórii aj zabudli na zadné dvierka, v 43. min ich mohol potrestať Leskovjanský, nebyť reflexu Kostúra. V 44. min sa síce tiesnený, no opäť v nájazde nepresadil Hvila a ‚barani‘ mohli premýšľať o tom, ako na Sáblika dozrieť. A ani nedozreli, napriek power play, ktorá sa začala presne 100 sekúnd pred koncom. Inkasovali v nej do prázdnej bránky dokonca dva góly, 55 sekúnd pred koncom od Slováka a 21 sekúnd pred klaksónom od Brabenca. **
Milan Staš, kouč B. Bystrice:** „Hráčom nemám čo vyčítať, nasadenie a bojnosť boli stopercentné. Iná bola koncovka, šancí sme mali dostatok, no nie a nie streliť gól. Na koncovku doplácame celú sezónu, niet toho, kto by nás v tejto činnosti posunul dopredu.“ ** Jozef Škrak, tréner Zvolena:** „Ako všetky predchádzajúce derby zápasy sa hralo vo vysokom tempe. My sme zvládli takiku perfektne, aj defenzívu, strelili sme dva góly, ďalšie dva pri power play súpera. Pomohol nám aj brankár Sáblik, pretože na ľade nebol taký rozdiel ako hovorí výsledok, efektívnejší sme však boli v zakončení.“ ** Vladislav Baláž, jeden zo strelcov gólu Zvolena:** „Bol to zápas, ktorý nás mimoriadne potešil. Skvelý kolektívny výkon, bránili sme vedenie ako blázni. Išli sme na doraz, bolo to opäť vybičované, nemohli sme si dovoliť ani chvíľku zaspať. Aj ku koncu sa to prejavilo a strelili sme dva góly pri oduševnenej hre do prázdnej bránky.“

Zdroj a foto: TASR

VIDEO: Zvolen v derby opäť úspešný!
1
Galéria
hokej
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM