Správy

Vígľašský zámok zmenil tvár: Bazény, nábytok na mieru a pre hostí tajná chodba

Zmenil sa na nepoznanie. Z dlhoročnej ruiny vznikol atraktívny objekt, ktorý už onedlho začne lákať svojich hostí. Rekonštrukčné práce na Vígľašskom zámku pomaly, ale isto finišujú. Čo v jeho útrobách na ľudí čaká po veľkej obnove?

Ilustračný obrázok k článku Vígľašský zámok zmenil tvár: Bazény, nábytok na mieru a pre hostí tajná chodba
Zdroj: Webnoviny.sk

Bývalá ruina sa zmenila na štvorhviezdičkový hotel. Už koncom leta by mali sprístupniť verejnosti Vígľašský zámok, ktorý veľmi dobre poznajú aj obyvatelia nášho mesta. Ten dlho priťahoval pozornosť okoloidúcich svojím nepotešujúcim stavom, po veľkej rekonštrukcii je tomu však presne naopak.

Zo zámku vo Vígľaši sa stal po obnove hotel, ktorý začne už onedlho do svojich priestorov vábiť ľudí všakovakými lákadlami. Medzi ne patrí napríklad aj nábytok, ktorý do zámku zhotovili špeciálne na mieru, informoval portál Čas.sk. Je tu však aj ďalší unikát. Apartmán novomanželov totiž ukrýva tajnú chodbu. Myslelo sa však aj na relax. Návštevníci sa budú môcť tešiť i na wellness s dvoma bazénmi a saunami, ktoré však bude iba pre hotelových hostí.

Otvorenie hotela bolo pôvodne plánované na začiatok tohto roka. Napokon sa to však nestihlo, ale hotel otvorí svoje brány už na konci tohto leta.

Rekonštrukcia kultúrnej pamiatky, stojacej pri ceste medzi Zvolenom a Lučencom, sa začala na jar 2010. Investor plánoval na práce spojené s opravami vynaložiť asi 14 miliónov eur. Opravy napokon stáli o milión viac. Na obnovu pamiatky sa z eurofondov podarilo získať šesť miliónov eur. Spoločnosť musela zvyšok uhradiť z vlastných zdrojov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM