Alžbeta Paulíková Kultúra

Víkend klope na dvere, nudiť sa doma by bol hriech: 10 zaujímavých tipov na podujatia vo Zvolene

Blížiaci sa víkend so sebou prináša vo Zvolene akcie rôzneho druhu. My vám prinášame niekoľko tipov na podujatia, ktoré môžu osloviť aj vás.

Ilustračný obrázok k článku Víkend klope na dvere, nudiť sa doma by bol hriech: 10 zaujímavých tipov na podujatia vo Zvolene
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Hľadá sa Mikuláš

27. novembra o 10:00 hod., Divadlo JGT

Vianočné sviatky sa nezadržateľne blížia a vy sa môžete na ne naladiť aj v Divadle J. G. Tajovského. Pri hľadaní Mikuláša obídete s humorom, hravosťou a fantáziou celý svet. Autorská rozprávka Uršule Ferenčukovej v réžii Richarda Sanitru prináša príbeh o chlapcovi Dankovi, ktorý sa nevie dočkať Mikuláša s darčekmi a tak sa ho pomocou čarovnej rolničky vyberie hľadať. Všade na svete má však Mikuláš inú podobu!

Remeselná dielňa

27. novembra o 15:30 hod., Podpolianske osvetové stredisko

Ak máte záujem vyrobiť si niečo nezvyčajné a zažiť trochu kultúry a tradície, v piatok budete mať určite príležitosť. Podpolianske osvetové stredisko organizuje Remeselnú dielňu pre verejnosť. Vyrobiť si tu môžete najmä drôtované misy.

Dosť dobrý rodič

27. novembra o 16:30 hod., OC OKO

Centrum Návrat Banská Bystrica pozýva na pravidelný Klub náhradných rodín. Tento raz sa bude diskutovať na tému Dosť dobrý rodič. Svoje skúsenosti a rady porozpráva všetkým prítomným náhradná matka a laická poradkyňa Beatka Hirt.

ROMANIKA

27. novembra o 19:30 hod., Kafé Džezva

V známej kaviarni si opäť môžete vychutnať večer plný hudby. Kafé Džezva pripravila pre svojich návštevníkov posedenie pri hudbe, ktorá je spletená z vášne a poézie. Vychutnať si tu môžete šansóny, balady, etnofolk (spev, gitara, kontrabas, akordeón).

Joga deň

28.11. o 10:00 hod., OC OKO

V poslednú novembrovú sobotu navštívia Zvolen viacerí cvičitelia jogy, aby tak počas podujatia JOGA deň nadšencom tohto cvičenia predstavili štyri rôzne štýly. Každý účastník sa tak bude môcť naučiť základy jogy v hatha štýle, posilniť si telo v power joge, zalietať si pri párovom štýle jogy acro a nakoniec sa zabaviť pri joge smiechu.

Spevácky festival

28. novembra o 13:30 hod., Evanjelický kostol Svätej Trojice

Vo Zvolene sa už tento víkend zídu spevácke zbory z viacerých miest a obcí. Svoj talent predvedú počas Festivalu cirkevných speváckych zborov s názvom Chrámová pieseň. V evanjelickom kostole budú účinkovať spevokoly zo Zvolena, Krupiny, Očovej, Novej Bane, Nitry a Brezničky. Festival sa koná v rámci XIV. Gorazdových dní chrámovej piesne a sakrálnej výtvarnej tvorby.

Weekend Clubbing

28. novembra, Ministry of Fun Zvolen

Sobotný večer si môžete naplno vychutnať v známom zvolenskom klube Ministry of Fun. Počas Weekend Clubbing budú návštevníkom hrať do tanca a zábavy DJ Mustee a DJ Izzy.

Zóna bez peňazí

29. novembra o 13:00 hod., OC OKO

Ak je vám ľúto zbaviť sa vecí, ktoré sú stále v dobrom stave, ale vy sami ich už nepotrebujete, môžete nimi potešiť niekoho druhého. Zároveň môžete urobiť radosť sami sebe inými vecami. Na akciu si môžete prísť niečo vybrať alebo niečo doniesť a potešiť iných. Môže to byť oblečenie, knihy, hračky, bytové doplnky, športové náčinie, bižutéria alebo čokoľvek, čo je pekné, zachovalé, stále funkčné a môže to poslúžiť niekomu ďalšiemu.

Stopovačka

29. novembra o 14:00 hod., Dominikánsky kláštor

Mladí animátori zo združenia Domka pozývajú všetkých, ktorí chcú zažiť dobrodružstvo, na Stopovačku v štýle Pevnosť Boyard. Keď nájdete stanovištia a rozlúštite úlohy, môžete získať stratený poklad pevnosti Boyard. Začiatok trasy je v Klube u Jakuba v kláštore na sídlisku Západ.

HKm Zvolen – MHC Mountfield Martin

29. novembra o 17:00 hod., Zimný štadión

Zvolenskí hokejisti privítajú tento týždeň na svojom ľade ďalšieho súpera. Líder tabuľky z mesta pod Pustom hrade sa bude musieť tento raz popasovať s hráčmi z Turca. V nedeľu podvečer sa proti našim postaví MHC Martin.

Môže vás zaujímať:

Nový týždeň prináša do Zvolena lákavé akcie: 10 tipov od nás, kam si vyraziť za zážitkami

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM