Martina Jančiarová Kultúra

Víkend vo Zvolene netreba presedieť doma. Pestrá ponuka akcií priamo v meste

Voľné dni s už nezadržateľne blížia. Každý z nás relaxuje po svojom, a tak vám prinášame rôznorodé tipy na trávenie víkendu v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Víkend vo Zvolene netreba presedieť doma. Pestrá ponuka akcií priamo v meste
Foto: Nicole Regecová

NÓRSKE FJORDY (VÝSTAVA)

Každý pracovný deň od 8:00 do 16:00, Galéria na Tehelnej

Krásna príroda Nórska zaiste osloví mnohých dobrodruhov. V našom meste máme tento mesiac jedinečnú príležitosť sa do týchto končín preniesť prostredníctvom umenia. V Galérií na Tehelnej je výstava obrazov Nórskych fjordov. Zbierka diel je z rokov 1870– 1935 a vy si ju môžete obzrieť každý pracovný deň i sobotu.

JAZZOVÉ NÁMESTIE

24. júna 2016 o 18:00, Námestie SNP

Jedno z mnoha zaujímavých podujatí mesta Zvolen je aj Jazzové Námestie, ktoré sa bude konať už 11-ty rok. Začiatok o 18:00 odštartuje Big Band, za ním sa predstaví vokálne trio Sweet little chicks. Veľkým lákadlom tohto ročníka je určite Robo Opatovský & Overtime. No tým najväčším prekvapením bude Chris Bergson, ktorý bol v roku 2015 uvedený do Newyorskej bluesovej scény slávy.

KONCERT SAMUELA LÖRINČÍKA

24. júna, Nočný bar Hotela Poľana

V bare Poľana si v piatok užijete poriadny retro večer. Zaspieva mladý talentovaný slovenský spevák Samuel Lörinčík. Ten predvedie najzväčšie česko slovenské hity. Po vypočutí známych šlágrov si budete môcť užiť diskotéku až do rána.

FUNKEN GRUVEN 72

24. júna 2016 o 21:00, Korzo Kafé

Na párty sa predstaví okrem DJ Noksa a DJ Good Mood aj SAXANA, ktorá zahrá na saxofóne. Nenechajte si ujsť túto akciu, pretože zvuk živých nástrojov sa do house hudby fantasticky hodí. Tentokrát v Korzo Kafé už aj na letnej terase!

BUSFEST 2016

25. júna 2016 od 15:00, Námestie SNP

Ako máme nadšencov pre historické autá, tak sa medzi nami nájdu aj milovníci historických autobusov. Už túto sobotu do nášho mesta zavítajú veterány, ktoré kedysi brázdili cesty. O 10:00 sa stretnú v Banskej Bystrici a o 14:00 sa presunú do Zvolena, kde bude prehliadka týchto skvostov. Určite si nenechajte ujsť aj takýto kúsok histórie.

WELCOME SUMMER PARTY

25. júna 2016, Ministry of fun

V sobotu v najväčšom zvolenskom klube privítajú leto ako sa patrí. Chystajú veľkú Welcome sommer party, na ktorej vám do tanca zahrajú DJ MARCO z europy2 a DJ MUSTEE. Príďte aj vy s nimi privítať leto!

60´s ROCK NIGHT

25. júna 2016, Nočný bar Hotela Poľana

Máte niekedy chuť vrátiť sa v čase a znova si vypočuť hity zo šesťdesiatych rokov? V tom prípade, máme pre vás skvelý tip na party v rockovom štýle, kde sa budú hrať tie najväčšie hity tohto obdobia. Na dobrú náladu vám bude hrať kapela The Toones, tak sa určite zastavte.

ŠTVRTÉ NEDEĽNÉ KORZO

26. júna od 17:00, Námestie SNP

Na poslednom zvolenskom korze si doslova zgustnú všetci kulinári, pretože hlavným programom budú Habovci. V súčasností najznámejší kuchári, ktorých môžete poznať z televíznej show Moja mama varí lepšie. Chýbať nebudú Zvolenskí vrchári, ktorí rozprúdia atmosféru ľudovými piesňami. Československú tvorbu zaspieva aj mladý Samuel Lörinčík. Pre deti bude okrem klasickej detskej zóny pripravené divadelné predstavenie Rozprávka kráľ Drozdia brada.

DEŇ NEZÁVISLOSTI – NOVÝ ÚTOK

26. júna 2016 o 20:00, Europa Cinemas

Ak ste fanúšikom sfici filmov, tak určite nesmiete premeškať nový film, Deň nezávislosti od režiséra Rolana Emmericha. Pokračovanie filmu z pred dvadsiatich rokov prináša boj medzi ľudstvom a mimozemským nepriateľom. Kto bude víťazom a ako to celé dopadne, to už uvidíte v kine.

VÝSTAVA STANISLAVA REMESELNÍKA

Počas celého leta, Krajská knižnica Ľudovíta Štúra

Výstava karikatúr a kresleného humoru Stanislava Remeselníka je sprístupnená od 2. mája a potrvá počas celého leta. Príďte sa zabaviť aj takýmto netradičným spôsobom.

Čítajte tiež:

Vo Zvolene bude poriadne horúco: Námestie obsadia hasiči z celého Slovenska

Lákadlo tohtoročných leteckých dní na Sliači odhalené: Unikátne stroje ukrajinských síl

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM