Martin Károly Iné športy

Víťazom Ligy mládeže KVŠ Careta Zvolen

Klub vodných športov (KVŠ) Careta pri Technickej univerzite (TU) vo Zvolene sa stal víťazom celoslovenskej Ligy mládeže v plutvovom plávaní za rok 2011.

Plavci Carety svoje víťazstvo definitívne potvrdili vo štvrtom, finálovom kole, 19. novembra v Šali, za účasti všetkých ôsmich slovenských klubov. Dokázali tak svoju tohtoročnú dominanciu, keď nenašli premožiteľa ani vo finále. Po troch druhých miestach (2008, 2009 a 2010) sa konečne dočkali stupňa najvyššieho a s výrazným náskokom sa zaslúžene stali celkovým víťazom Ligy mládeže za rok 2011 pred svojimi veľkými súpermi z ďalšieho zvolenského klubu Calypso. (1. Careta Zvolen 9759b., 2. Calypso Zvolen 8275b., 3. Triton Šaľa 6799b.). Toto víťazstvo je zaslúženým výsledkom systematickej práce s mládežou a odmenou pre plavcov i trénerov.

Stupne víťazov v jednotlivých individuálnych disciplínach si vyplávali naši deviati pretekári,“ pochválil svojich zverencov jeden z trénerov Carety Milan Valo. „Medzi najmladšími pretekármi v kategórii E0 Klaudia Korviniová zvíťazila v disciplíne 50m PP a zároveň vytvorila najlepší výkon v danej disciplíne a kategórii. Pridala k tomu druhé miesto na 200m PP a tretie na 100m BF. Šimon Tóth zvíťazil na 200m PP a na 100m BF skončil druhý, Daniel Michalčák doplával na trati 50m PP druhý. V kat. E doplávali Samuel Tóth na 50m PP druhý a Zuzana Nulíčková na 400m PP tiež druhá. Najúspešnejšou pretekárkou bola v kategórii D Zuzana Erteľová, keď zvíťazila na 50m PP i 100m PP a na 800m PP skončila tretia. V tej istej kategórii Zuzana Hrašková vyhrala 800m PP a na 100m PP doplávala druhá. Medzi najstaršími pretekármi v kat. C sa presadili Veronika Hofbauerová a Radoslav Košta. Obaja na 100m PP a 800m PP obsadili zhodne tretie miesto. Tradične sa nám darilo aj v štafetách. V kat. D (Erteľová, Patáč, Michalčáková, Hrašková), v kat. E (Pálková, Tóth S., Nulíčková, Hanzelová) a v kat. E0 (Korviniová, Matej, Michalčák, Tóth Š.) zvíťazili, pričom v E0 zároveň vytvorili najlepší výkon. Ďalšia štafeta v kat E0 (Pálka, Mrázová, Malčeková S., Mináčová) doplávala ako druhá.

Klub KVŠ Careta bol založený v roku 2004 a je druhým najmladším klubom v plutvovom plávaní na Slovensku, o to je toto víťazstvo cennejšie. Podarilo sa ho dosiahnuť už po siedmich rokoch fungovania klubu. Ako v každom športe za úspechom treba vidieť hodiny strávené na tréningoch ako vo vode, tak aj na suchu. Určite by to nešlo bez obetavosti trénerov, ktorí svoj voľný čas venujú deťom, za čo im patrí veľká vďaka.

Text: Martin Mázor Foto: Martin Mázor a Careta

plavci zvolen
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM