Stanislav Černák Správy

Vo Zvolene budú premávať dva cyklobusy: Odkiaľ pôjdu a kam budú chodiť?

Aj Zvolen bude mať opäť cyklobus. A to dokonca dva. Od kedy dokedy budú premávať a na aké smery? Prečítajte si všetko podstatné o tomto obľúbenom projekte.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene budú premávať dva cyklobusy: Odkiaľ pôjdu a kam budú chodiť?
Zdroj: TASR

Počas každého víkendu od 28. júna až do konca augusta bude pre cyklistov a turistov zo Zvolena, Sliača a blízkeho okolia opäť premávať obľúbený cyklobus. „Prevádzkovať budeme dva cyklobusy, jeden na smer Donovaly a druhý na smer Banská Štiavnica,“ povedal na zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanec a člen komisie cestovného ruchu Peter Drozdík.

Autobusy budú vybavené prívesmi na prepravu bicyklov. Vo Zvolene budú vypravované spred Mestského úradu. Na Sliači budú stáť na parkovisku pri penzióne Na rožku. Cyklobus, ktorý pôjde na smer Donovaly bude mať zastávku aj v Banskej Bystrici na Striebornom námestí.

Prevádzku autobusu bude spolufinancovať Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko (ORC), ktorej je Mesto Zvolen zakladajúcim členom. Technické zabezpečenie prepravy bude na pleciach Turisticko informačného centra Sliač v spolupráci so súkromným prepravcom.

„Na tomto projekte ORC pracovala niekoľko mesiacov. Projekt bol závislý od schválenia dotácií od Ministerstva dopravy. Nakoľko bola dotácia potvrdená, tak už od tohto víkendu začíname prevádzkovať dva cyklobusy,“ vysvetlil Drozdík.

Tu nájdete odchody jednotlivých spojov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM