Stanislav Černák Samospráva

Vo Zvolene je výrazne menší záujem o poslanecké kreslá: Takto klesol počet kandidátov oproti minulosti!

Nedeľná polnoc bola konečným termínom pre uzatvorenie kandidátnych listín nielen pre uchádzačov o post primátora miest, ale aj pre záujemcov o poslanecké mandáty. Koľko ľudí sa chce stať vo Zvolene mestským poslancom?

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene je výrazne menší záujem o poslanecké kreslá: Takto klesol počet kandidátov oproti minulosti!

Vo Zvolene je k dispozícii 25 poslaneckých miest, o ktorých sa zaujíma dokopy presne 109 občanov. „Záujem je tentoraz menší ako pred štyrmi rokmi, keďže v predchádzajúcich komunálnych voľbách zaregistrovali celkom 146 záujemcov. Kandidátov na poslancov podporuje aktuálne 20 politických strán, hnutí alebo koalícií, nezávislých kandidátov ide do volieb 18,“ informovala vedúca organizačného odboru zvolenskej samosprávy Silvia Husáriková.

„Menoslov kandidátov ešte nie je k dispozícii. Ten bude známy verejnosti až po zaregistrovaní všetkých kandidátov a po zasadnutí volebnej komisie, ktoré prebehne v piatok,“ prezradila pre Zvolen 24 zapisovateľka volebnej komisie Renáta Orthová.

Zdroj: Dnes 24/tasr

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM