Jakub Forgács Kultúra

Vo Zvolene ocenili najlepšie snímky. Zábery mladých fotografov, na ktorých hrá príroda prím

Stovky fotografov a vyše 1285 súťažných záberov... Svoje umenie vo Zvolene predviedli žiaci a študenti, ktorých nadchla krása lesa. Chcete vidieť ich výtvory?

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene ocenili najlepšie snímky. Zábery mladých fotografov, na ktorých hrá príroda prím
Zdroj: Dnes24.sk

Mário Lupták za súbor fotografií s názvom Jesenná hmla v žiackej kategórii a Marián Valovič ml. za fotografie Lesný cintorín alebo tí, ktorí celý život prežili v lese, a Cesta za svetlom v študentskej kategórii získali najvyššie ocenenie v 15. ročníku súťaže Zelený objektív. Vyhodnotenie spolu s vernisážou najlepších snímok sa konalo vo štvrtok v Lesníckom a drevárskom múzeu (LDM) vo Zvolene.

Do aktuálneho ročníka sa zapojilo 446 súťažiacich: 251 žiakov základných škôl a 195 študentov stredných škôl. Aj v počte fotografií mierne prevážili žiaci základných škôl, ktorí ich poslali 674, kým študenti stredných škôl súťažili so 611 fotografiami. Celkovo sa teda v 15. ročníku Zeleného objektívu zišlo 1285 súťažných fotografií.

Ako uviedol pracovník múzea Marek Vanga, výstava prezentuje najlepšie fotografie z rovnomennej súťaže, ktorú v spolupráci so Združením lesníčiek a Združením zamestnávateľov lesného hospodárstva na Slovensku organizuje LDM už od roku 2001. Súťaž je určená mladým fotografom – žiakom základných škôl a študentom stredných škôl a kladie si za cieľ podchytiť talenty a dať im priestor pre verejnú prezentáciu. Témou súťaže je les. Výstava potrvá do 21. mája.

Čítajte tiež:

Koncerty, predstavenia aj súťaže… Obľúbené Zvolenské korzo je späť aj s lákavou ponukou!

Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Lákadlá vo Zvolene, ktoré vám spríjemnia voľné dni

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM