Stanislav Černák Samospráva

Vo Zvolene opäť prišiel na pretras rozpočet mesta: K akým zmenám došlo?

Jedným z hlavných bodov pondelkového rokovania mestského zastupiteľstva bola aj aktualizácia rozpočtu mesta na rok 2015. Ako to dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene opäť prišiel na pretras rozpočet mesta: K akým zmenám došlo?
Foto: Stanislav Černák / Zdroj: Dnes24.sk

Rozpočet pre aktuálny rok 2015 schvaľovalo mestské zastupiteľstvo ešte vlani v novembri. Vtedy sedeli v rokovacej sále však ešte „starí“ poslanci. Na pondelkovom zasadaní prišiel na pretras opäť rozpočet, presnejšie jeho aktualizácia.

Rozpočet, ktorý schválili poslanci v novembri vyzeral rátal s celkovými príjmami a výdavkami v hodnote 27 716 593 eur. To však už neplatí. V aktualizácii, ktorú predložila poslancom a vedeniu mesta vedúca Ekonomického odboru Alena Gáborová, tvorili celkové príjmy a výdavky mesta 27 427 542 eur. Čo má za následok najmä zníženie príjmov a výdavkov o 289 051 eur.

Najväčším zásahom do rozpočtových položiek bolo kvôli vypusteniu projektu elektronizácie služieb mesta Zvolen. „Je to projekt, ktorý bol v rámci rozpočtu navrhnutý na realizáciu, s tým, že sa dalo predpokladať, že mesto získa finančné prostriedky na tento účel z cudzích zdrojov. Avšak už po schválení rozpočtu sme dostali informáciu, že mestu sa nepodarilo získať tieto prostriedky. Z rozpočtu sme ho tak vypustili,“ ozrejmila pred poslancami Gáborová.

Samozrejme, že to nebola jediná zmena. „V rámci cudzích zdrojov rozpočtu dochádza k úprave finančných prostriedkov, za ktoré mesto získalo peniaze zo štátneho rozpočtu. Je to pri projekte vojnové hroby, referendum o rodine, komunitné centrá – národný projekt a pre Úrad práce vo Zvolene, kde sa získali financie na platenie pracovníka v klientskom centre,“ vysvetlila vedúca Ekonomického odboru.

Poslanci spod Pustého hradu aktualizáciu rozpočtu pre rok 2015 schválili.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM