Michal Majer Rôzne

Vo Zvolene postavia prevádzku na spracovanie plastov

Prevádzku na spracovanie a materiálové zhodnocovanie plastov v hodnote asi 3 milióny eur chce vybudovať vo Zvolene výrobca plastových okien, spoločnosť Prowintech, s.r.o., Zvolen. Vyplýva to z textu zámeru spoločnosti, ktorý zverejnil Enviroportál.

Súčasťou investície má byť technologické zariadenie na zhodnocovanie odpadov, ktoré bude umiestnene v novej výrobnej hale a objekt pre administratívu. Investor navrhuje dve varianty činnosti. Výstupným produktom jednej z nich majú byť peletky, ako produkt spracovania plastov a druhým sú plastové okenné profily.

Proces zhodnocovania odpadov začína zhromaždením plastových odrezkov z výroby okien spoločnosti, ako aj zvozom od zmluvných partnerov. Technológie by mali dokázať spracovať približne pol tony plastov za hodinu. Ročná spracovateľská kapacita pri variante výroby peletiek je 2800 ton, pri variante výroby plastových profilov 1600 ton. Investor chce stavať už na jeseň tohto roku, s tým, že spustenie prevádzky je naplánované na december 2011. V prevádzke sa uvažuje s desiatimi pracovnými silami.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM