Správy

Vo Zvolene pribúdajú moderné prístrešky zastávok MHD: Do konca roka 2016 ich má byť až 15

Mesto Zvolen pomaly začína napĺňať požiadavky kultúry cestovania v meste pod Pustým hradom. Svedčia o tom aj dve nové autobusové prístrešky na zastávkach MHD. Postupne ich má pribudnúť až 15 po celom meste.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene pribúdajú moderné prístrešky zastávok MHD: Do konca roka 2016 ich má byť až 15
Foto: Stanislav Černák

Dva nové prístrešky na zastávkach MHD boli spravené na ulici Ľudovíta Štúra v centre mesta. Informuje o tom mestská internetová stránka. Okrem toho mesto opravilo 3 prístrešky aj na Masarykovej ulici pri železničnej stanici.

Vo Zvolene má podľa informácií, ktoré zverejnila mestská stránka vyrásť aj nový prístrešok na stanici pri bývalej budove SAD. Do konca roka 2016 má pribudnúť ešte ďalších 15 nových prístreškov a tri majú zrekonštruovať. Tie budú v rôznych častiach mesta, spomína sa na zastávke pri poliklinike, na Podborovej, na Sekieri, v centrálnej mestskej zóne, ale aj na Zlatom Potoku.

„Rozhodli sme sa takto dať do poriadku staré, a mnoho ráz i nefunkčné prístrešky MHD, či skrášliť vzhľad mesta Zvolen. Mestský rozpočet nemá dostatok finančných zdrojov na všetky potrebné investičné aktivity, rozhodli sme sa preto uzavrieť túto, obojstranne výhodnú spoluprácu, za vopred jasne stanovených podmienok,“ vyjadril sa pre mestskú stránku primátor Miroslav Kusein.

Zvolen uzavrel zmluvu so spoločnosťou euroAWK, ktorá na vlastné náklady postaví spomínané nové prístrešky a taktiez jej zo zmluvy vyplýva oprava starých a zabezpečovanie údržby už postavených.

Vo Zvolene pribúdajú moderné prístrešky zastávok MHD
2
Galéria
Foto: Stanislav Černák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM