Ľubomíra Karmanová Správy

Vo Zvolene pribudlo 90 nových bytov: Projekt bude podľa investora pokračovať

V týchto dňoch pribudlo vo Zvolene 90 nových bytov. Projekt je len na začiatku. V štyroch etapách by malo byť postavených celkom 270 bytov.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene pribudlo 90 nových bytov: Projekt bude podľa investora pokračovať
Zdroj: Dnes24.sk

Presne 90 bytov a päť nebytových priestorov v troch obytných blokoch dokončili v týchto dňoch stavbári v severnej časti Zvolena. Projekt Rezidencie Hron investorsky zrealizovala spoločnosť Arkon. Pôvodne boli naprojektované až štyri etapy výstavby s celkovým počtom 370 bytov, vrátane nebytových priestorov. „Posúdením pôvodného projektového riešenia sa však navrhli určité zmeny,“ uviedla Ivana Nuchalik zo spoločnosti Arkon.

„Veľkosť a štruktúra bytov boli prispôsobené aktuálnym potrebám trhu. Realizačná projektová dokumentácia znížila počet nadzemných podlaží zo sedem na päť, čo korešponduje so súčasným trendom vo výstavbe bytových domov, taktiež s plánovaným rozvojom oblasti, do ktorej je projekt zasadený. Projekt je v súčasnosti prepracovaný na samostatné štyri etapy s celkovým počtom 270 bytov,“ informovala Nuchalik.

Ako dodala, v súčastnosti je predaných 18 bytov a štyri sú rezervované. Obsadené sú už aj tri nebytové priestory. Zvolen je mesto, kde sa v uplynulých rokoch aj napriek kríze intenzívne stavia. Súkromní investori tu postavili dva obytné domy Panoráma a Emporia so 72, respektíve 50 bytmi. Ďalších asi 600 nájomných bytov postavilo za uplynulých desať rokov mesto, prevažne prostredníctvom úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Stoja na sídlisku Zlatý Potok, v lokalite Balkán a tiež na Rákoši. Ďalšie desiatky bytov vznikli rekonštrukciou starších objektov.

Foto: Arkon

Nové byty vo Zvolene
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM