Stanislav Černák Rôzne

Vo Zvolene sa narodilo toľko detí ako už dávno nie: Na svet tento rok prišlo takmer 1000 bábätiek

Pôrodnica Nemocnice Zvolen dosiahla tento rok zaujímavý počet pôrodov. V tomto kalendárnom roku totiž prišla na svet k 18.12.2014 už takmer takmer tisícka bábätiek. A to je najvyšší počet novorodencov za posledné tri roky.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene sa narodilo toľko detí ako už dávno nie: Na svet tento rok prišlo takmer 1000 bábätiek
Zdroj: Dnes24.sk

Presne 939 novorodencom, medzi ktorými bolo celkom 481 chlapčekov a 458 dievčatiek, z toho sedem dvojičiek, pomohli na svet zdravotníci vo Zvolene. Podľa tohtoročnej štatistiky sa pod Pustým hradom narodilo už o 46 bábätiek viac ako v celom minulom roku.

I keď sú zahraničné mená stále populárne, vo zvolenskej pôrodnici rodičia pre svoje ratolesti vyberali predovšetkým klasické slovenské mená. Rodičia však pomenúvajú svoje detičky aj menej tradične, napríklad Eliáš.

Nemocnica Zvolen poskytuje na oddelení gynekológie a pôrodníctva komplexnú starostlivosť počas tehotenstva, pôrodu a v šestonedelí. Izby na oddelení gynekológie a pôrodníctva sú takzvané roomingové, čo znamená, že bábätko zostáva po narodení s maminkou celých 24 hodín denne. Nemocnica má od roku 2005 status Baby friendly hospital – to znamená, že podporuje obetavé materstvo a dojčenie, čím zlepšuje zdravie detí a matiek.

Foto: Nemocnica Zvolen

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM