Jakub Forgács Správy

Vo Zvolene vyrastie nový areál pre letné športy. Mesto bude stáť státisíce eur

Nadšenci pohybu sa už o pár mesiacov dočkajú novinky. Mesto bude mať začiatkom roku 2018 vynovený areál pre letné športy.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene vyrastie nový areál pre letné športy. Mesto bude stáť státisíce eur
Zdroj: Dnes24.sk

Vo Zvolene začali ešte v septembri s rekonštrukciou športového areálu pri ZŠ na ulici Hrnčiarskej. Celú výstavbu financuje mesto Zvolen zo svojho rozpočtu. Vysúťažená cena je necelých 633 607 eur.

Ako uviedol hovorca Mestského úradu vo Zvolene Martin Svatuška, suma zahŕňa okrem vybudovania nových moderných športovísk aj položenie kvalitných povrchov (napríklad tartan v prípade bežeckých dráh), ale aj nevyhnutné zemné práce na odvedenie vody či vybudovanie drenáže.

Súčasťou areálu bude napríklad aj osvetlenie a kamerový systém. „To najdôležitejšie však je, že bude zrekonštruované futbalové ihrisko, doskočisko, plocha na vrh guľou aj samotná bežecká dráha,“ pripomenul hovorca.

Pôvodné povrchy jednotlivých športových plôch sa vybúrajú a zriadia sa nové pre malý futbal, hádzanú, tenis, basketbal, volejbal a atletická plochu pre bežeckú trať s tartanovým povrchom. Práce by mali byť ukončené začiatkom budúceho roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM