Nicole Regecová Správy

Voda v domoch aj popadané stromy: Kvôli búrkam v kraji zasahovali desiatky hasičov

Noc na prelome letných mesiacov priniesla poriadnu problémy. Výčiny počasia si vyžiadali viacero zásahov hasičov. Koľko výjazdov bolo v našom okrese?

Ilustračný obrázok k článku Voda v domoch aj popadané stromy: Kvôli búrkam v kraji zasahovali desiatky hasičov
Zdroj: trnava.dnes24.sk

Čerpanie vody z pivníc a suterénov rodinných domov, ako aj odstraňovanie spadnutých stromov zamestnalo hasičov v Banskobystrickom kraji presne na prelome mesiacov júl a august. Od nedeľňajšieho (31. júla) do pondelkového rána (1. augusta) sa hasiči takmer nezastavili.

Ako informovalo oddelenie operačného riadenia a integrovaného záchranného systému Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici, v súvislosti s poveternostnými vplyvmi zasahovalo 40 príslušníkov celkovo 16-krát s 13 kusmi hasičskej techniky.

Najviac výjazdov majú za sebou hasiči zo Žiaru nad Hronom a Novej Bane, ktorí zasahovali sedemkrát. Trikrát ich kolegovia z hasičskej stanice v Krupine a Detve. Dva výjazdy absolvovali i príslušníci z Revúcej. Po jednom zásahu mali aj hasiči z Rimavskej Soboty, Lučenca, Banskej Bystrice a Výcvikového centra HaZZ Lešť, z hasičskej stanice v Pliešovciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM