Marcel Mojžiš Rôzne

Vodiči, ušetríte si nervy: Opravili 24 km zničených ciest

Na vodičov od začiatku týždňa čaká o niečo príjemnejšia jazda. Opravou prešlo celkovo vyše 24 kilometrov ciest v Hriňovej. V meste zlepší dopravnú situáciu aj nová kruhová križovatka.

V Hriňovej v pondelok oficiálne odovzdali do užívania opravené regionálne komunikácie II. triedy v úseku Kriváň – Látky a Hriňová – Vrch Slatina. Celkovo sa jedná o viac ako 24 km ciest a v samotnom meste Hriňová pribudla aj novovybudovaná kruhová križovatka.

[blockquote]„Ces­ty, ktoré boli pôvodne v havarijnom stave, sú teraz vďaka novému zosilnenému povrchu a opraveným krajniciam bezpečnejšie a komfortnejšie,“ povedal počas otvorenia predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Vladimír Maňka. „Vybudovaná kruhová križovatka výrazne zlepšila a upokojila celkovú dopravnú situáciu v meste Hriňová,“ dodal.[/blockquote] Zároveň bola komunikácia za križovatkou rozšírená a pre obyvateľov cestujúcich autobusom bola vybudovaná nová autobusová zastávka. Obnovou prešli aj priľahlé chodníky, ktoré získali bezbariérovú úpravu. Bezpečnosť cestnej premávky na vstupoch do mesta zvýšia nové solárne merače rýchlosti. Kruhová križovatka v Hriňovej má polomer 19 m so stredovým ostrovčekom s priemerom 10,5 m. Dopravu zabezpečuje v jazdnom pruhu so šírkou 6 m s výjazdom na smer Kriváň, Slanec, Látky a Vrch Slatina.

[color=#0066ff]­Podľa Maňku v tomto roku župa odovzdá do užívania obnovené cesty v hodnote asi 22 miliónov eur, z čoho 90 % tvorí nenávratný finančný príspevok z eurofondov. V súčasnosti napríklad finišujú v rekonštrukcii cesty II. triedy zo Zvolena, cez Očovú do Detvy.[/color]

zvolen24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM