Eva Drugdová Kultúra

Vybrali sme za vás: 10 akcií vo Zvolene a okolí, ktoré si cez víkend netreba nechať ujsť

Máte už program na voľné dni? Ak nie, pomôže vám náš víkendový prehľad. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Vybrali sme za vás: 10 akcií vo Zvolene a okolí, ktoré si cez víkend netreba nechať ujsť
15
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Galakoncert k 10. výročiu Škôl športu a umenia PinkHarmony

12. mája 2017 o 18.30, DJGT Zvolen

Na slávnostnom koncerte sa vám predstavia žiaci, absolventi a pedagógovia Škôl športu a umenia PinkHarmony. Medzi hosťami nebude chýbať ani Sisa Lelkes Sklovská, sólistka opery SND Terézia Babjaková – Kružliaková a klavírny virtuóz a pedagóg VŠMU Daniel Buranovský.

Na koho to slovo padne

12. mája 2017 o 19.00, Dom kultúry Podborová

Do Zvolena prichádza veľmi úspešná divadelná hra, v ktorej sa vám predstavia obľúbení slovenskí herci ako Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Marián Miezga, Róbert Jakab a Vladimír Kobielsky. Ide o groteskný príbeh piatich indivíduí zavretých v jednej miestnosti spolu s jedným revolverom. Ten kto ho vlastní, má moc. A aké sú ich predstavy o moci, sa môžete dozvedieť priamo na predstavení.

Noc strachu a smiechu

12. a 13. máj o 19.00, 21.00, 23.00, Zvolenský zámok

Na Zvolenskom zámku sa počas Noci strachu a smiechu bude hľadať nový vládca, čo prinesie mnohé bizarné príbehy. Predstaví sa vám Divadlo na vysokej nohe, divadelno-historické a hudobné združenie Tormen a šermiari z juhovýchodnej bašty Ricasso.

Spoznajme sa na bicykli

13. mája 2017 o 9.30, záhrada hostinca Benko Kováčová

V sobotu sa uskutoční spoločný cyklovýlet pre obyvateľov okolitých obcí, ktorý bude spojený aj s krátkym programom v každej obci, ako napríklad prehliadka dreveného kostolíka v Hronseku. Pre deti sú pripravené hry a súťaže a na záver guláš pre účastníkov.

Zvolenský natur trh

13. mája 2017 o 10.00, Tehelná 4, Zvolen

Na trhu budete môcť nájsť ručne vyrábané vecičky, ale aj zdravé a chutné maškrty z domácej kuchyne. Deti sa môžu tešiť na tvorivé dielne a maľovanie na tvár.

Míľa pre mamu

13. mája 2017 o 14.00, ihrisko ZŠ A. Sládkoviča Sliač

Oslava Dňa matiek prebehne na Sliači vo veľkom. Nebude chýbať vystúpenie detí z materských a základných škôl, prechádzka po trase jednej míle, jazda na koni, súťaže pre deti, lukostreľba a na záver megabublinová šou.

Tanečná zábava vo Venezii

13. mája 2017 o 17.00, Venezia Zvolen (pri priehrade)

Kto chce v sobotu večer zažiť zábavu plnú tanca a hudby, nájde ju vo Venezii. Čaká tam na vás živá hudba, ktorá vám spestrí večer rôznymi hudobnými žánrami od ľudoviek až po rock.

Detská cyklistická a bežecká liga

14. mája 2017 o 9.00, parkovisko NAY, Detská herňa Safari

Ak máte doma malých športovcov, rozhodne nevynechajte prvý termín detskej cyklistickej a bežeckej ligy. Súťažiť sa bude pred herňou Safari na parkovisku NAY. O deviatej hodine môžete vaše ratolesti zaregistrovať a o desiatej začínajú bežecké kategórie. No a o 10.45 nasleduje cyklistická súťaž. So štartovným sa trápiť nemusíte, neplatí sa.

Dobročinný šatník

14. mája 2017 od 9.00 do 11.00, Spoločenské centrum, Sokolská 10

Ak máte doma oblečenie, ktoré nenosíte, pomôžte sociálne slabším rodinám. V nedeľu môžete darovať šatstvo v Spoločenskom centre na Sokolskej ulici.

Aj muži majú svoje dni

14. mája 2017 o 20.00, Hotel Kaskády Sliač

Divadelné predstavenie ponúka vtipný pohľad do sveta mužov, ktorí sa ukrývajú pred svojimi ženami. Tie trávia svoj voľný čas v nákupných centrách a muži sa zamýšľajú, či je možné žiť vo svete žien. Odpoveď na danú otázku a množstvo zápletiek či zvratov vás na záver týždňa rozhodne pobavia.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM