Stanislav Černák Krimi

Vyčíňanie zlodeja vo Zvolenskej Slatine: Z domu ukradol obálky s vyše 8400 eurami

Ako zlý sen. Manželský pár dôchodcov zo Zvolenskej Slatiny prišiel o tisíce eur. Po páchateľovi polícia zatiaľ stále pátra.

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňanie zlodeja vo Zvolenskej Slatine: Z domu ukradol obálky s vyše 8400 eurami
Zdroj: TASR

Doposiaľ nezistený páchateľ sa pravdepodobne počas víkendu vlámal do rodinného domu v obci Zvolenská Slatina. „Vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody,“ prezradila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Pravým kľúčom, ktorý bol zavesený na plote pri hlavnej bráne vedúcej do dvora, si bránu otvoril. Vošiel do dvora rodinného domu, kde doposiaľ nezisteným spôsobom bez známok násilia otvoril aj vchodové dvere domu. Z domu ukradol papierové obálky s finančnou hotovosťou. Poškodeným manželom, ktorí sú dôchodcovia, spôsobil krádežou peňazí škodu viac ako 8400 eur. Po páchateľovi pátrame, za túto krádež hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov,“ dodala Faltániová.

V tomto prípade prišli dôchodcovia o peniaze aj preto, lebo boli málo opatrní. „Často občanov upozorňujeme, aby si aj vlastným pričinením chránili svoj majetok. Radíme im, aby kľúče od vchodových dverí nenechávali v poštových schránkach, v kvetináčoch, pod rohožkou alebo zavesené vedľa dverí a to nielen keď idú do pivnice, k susedom, alebo vysypať smeti, ale najmä pri odchode z domu na dlhší čas,“ radí policajná hovorkyňa a pokračuje, „ak majú našetrený väčší obnos peňazí, občanom odporúčame, aby si ich uložili do bánk, na poštu alebo do sporiteľne a nenechávali si ich doma.“

V Banskobystrickom kraji polícia eviduje za 3 mesiace tohto roka až 448 prípadov krádeží vlámaním, z toho je takmer tretina prípadov (121) krádeží vlámaním do bytov, domov a chát. Aj keď polícia takmer 40 percent prípadov objasnila a páchateľa vypátrala, nie vždy sa poškodeným ukradnuté peniaze, alebo cenné veci vrátia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM