Stanislav Černák Kultúra

Vyhodnotenie súťaže Literárny Zvolen 2013: Pripravený je bohatý program, v porote aj Peter Jaroš

Vo zvolenskej krajskej knižnici Ľudovíta Štúra sa bude slávnostne vyhodnocovať celoštátna literárna súťaž Literárny Zvolen 2013.

Ilustračný obrázok k článku Vyhodnotenie súťaže Literárny Zvolen 2013: Pripravený je bohatý program, v porote aj Peter Jaroš
Zdroj: TASR

Slávnostné vyhodnotenie bude už počas tohto piatka a soboty. Ako nám prezradila Zlatica Brodnianska zo zvolenskej knižnice, hlavnými organizátormi podujatia sú Národné osvetové centrum, Mesto Zvolen, Literárne informačné centrum Bratislava, Banskobystrický samosprávny kraj – Krajská knižnica Ľ. Štúra, Zvolen.

Čo vlastne je Literárny Zvolen?

Súťaž Literárny Zvolen je celoslovenská súťaž literárnej tvorby autorov, najmä členov literárnych klubov a krúžkov. Vyhlasovateľom súťaže je Národné osvetové centrum z poverenia Ministerstva kultúry SR.

„Súťaže sa môže zúčastniť každý autor nad 15 rokov, ktorému dosiaľ nebola knižne vydaná publikácia. Poslaním súťaže je podporovať, rozvíjať a prezentovať literárnu tvorbu ako súčasť amatérskej umeleckej tvorby v celoštátnom kontexte, vzdelávať mladých autorov, zhodnotiť a oceniť súťažné práce, umožniť tvorivý dialóg a vzájomnú komunikáciu medzi autormi, klubmi a organizátormi,“ ozrejmila Zlatica Brodnianska.

Pripravený je bohatý program

Na vyhodnotenie sú pozvaní ocenení autori. Porotcami súťaže budú Peter Jaroš, Ján Petrík a Katarína Zitová. Pre účastníkov je pripravený bohatý program. „Účastníci sa môžu tešiť na spomienkové literárno-hudobné pásmo „Možno príde aj Jožo Urban“, prebehne autorské čítanie laureátov súťaže a literárny večer,“ dodala Brodnianska.

Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa uskutoční 12. – 13. októbra 2013 v Krajskej knižnici Ľ. Štúra a na Zvolenskom zámku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM