Martin Károly Iné športy

Vyrovnanie v poslednej partii

V sobotu 3. decembra zohrali šachisti Slávie TU Zvolen na domácej pôde zápas 5. kola 2. ligy skupiny C v aktuálnej sezóne 2011/2012 Súperom zvolenského družstva bol jeho sused zo stredu tabuľky Veža Banská Bystrica.

Hostia prišli oslabení o jedného hráča (čím „darovali“ jeden bod domácim) a tak sa priame boje začali len na siedmich šachovniciach. Po hodine hry to vyzeralo na jednoznačné víťazstvo domácich, ktorí už viedli 2,5:0,5. „V nasledujúcom priebehu zápasu sa však situácia obrátila v prospech hostí,“ informoval nás o ďalšom priebehu zápasu člen zvolenského družstva Ján Šulko. „Súperovi hráči stav zápasu otočili a pred ukončením poslednej partie už viedli 3:4. O konečnom stave sa rozhodovalo medzi naším Pavlom Luptákom a Ivanom Borgulom z Banskej Bystrice. Lupták napokon náročnú situáciu na šachovnici zvládol, získal bod a celý zápas sa skončil nerozhodne 4:4.

V nedeľu 4. decembra hrali Zvolenčania zápas 6. kola vonku proti Liptovskej šachovej škole B. Tam sa im už podarilo zvíťaziť v pomere 4,5 : 3,5 a postúpili na 4. miesto priebežnej tabuľky.

Text a foto: Martin Mázor

Sachisti
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM