Stanislav Černák Krimi

Vyšetrovanie tragédie na Lešti je ukončené: Čo spôsobilo problémy vrtuľníka?

Vyšetrovanie vlaňajšej tragickej nehody v priestore Vojenského výcvikového priestoru Lešť je na konci. Poznáme jeho výsledok a aj to, čo ukázali posudky!

Ilustračný obrázok k článku Vyšetrovanie tragédie na Lešti je ukončené: Čo spôsobilo problémy vrtuľníka?
Zdroj: TASR

Moment, na ktorý sa nedá zabudnúť. 12. septembra 2013 okolo 12. hodiny v priestore Vojenského výcvikového priestoru Lešť, došlo počas zlaňovania k poruche vrtuľníka MI-17. Polícia informovala, že v súvislosti s poruchou bol následne príslušníkom posádky vrtuľníka odpútaný prerezaním lana 40-ročný vojenský policajt, vykonávajúci výcvik zlaňovania z uvedeného vrtuľníka. V dôsledku toho došlo k pádu tohto vojenského policajta na zem, čím mu boli spôsobené zranenia nezlučiteľné so životom a následne došlo žiaľ k jeho smrti.

Policajti po viac ako roku ukončili vyšetrovanie tohto smutného prípadu, ktorý sa mnohým vryl do pamätí. „Dňa 30. 9. 2014 bolo trestné stíhanie zastavené, pretože skutok nie je trestným činom. Vo veci bolo vykonané znalecké dokazovanie. Posudky preukázali, že problémy vrtuľníka spôsobila porucha poistky. Vyšetrovaním sa zistilo, že vrtuľník bol pred letom v dobrom technickom stave, poruchu poistky nemohol nikto predvídať, ani jej zabrániť a lano s policajtom odrezali podľa predpisov pre krízové situácie,“ uviedla Faltániová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM