Stanislav Černák Správy

Výstavba druhej časti Europy vo Zvolene: Došlo k prevodu pozemkov!

Pozemky, kde sa má stavať druhá časť zvolenskej Europy, patria od minulého piatka oficiálne spoločnosti VAV Invest. Informoval o tom na zasadnutí mestského zastupiteľstva zástupca spoločnosti Peter Valach.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba druhej časti Europy vo Zvolene: Došlo k prevodu pozemkov!
Zdroj: TASR

Aj keď sa výstavba druhej časti Europy zatiaľ nekoná, tak veci sa pomaly hýbu vpred. „Minulý piatok sme sa stali vlastníkmi pozemku, kde sa má stavať druhá časť Europy,“ prezradil Peter Valach zo spoločnosti VAV Invest na pondelkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Aj keď sa na ňom ešte stavať dvojka nezačne, tak spoločnosť ho má v pláne upraviť. „Samozrejme pozemok, ako taký upravíme, aby nebol zarastený. Dorovná sa, aby bol pripravený na výstavbu,“ prízvukoval Valach.

Výstavbe druhej časti Europy bráni podľa Valachových slov rozdielny postoj dvoch akcionárov. O to je to horšie, že fakticky je na jej stavbu už všetko pripravené. „O to viac ma mrzí táto situácia, lebo som deklaroval spolu s výstavbou druhej časti aj rekonštrukciu ďalšej časti Námestia SNP. Pritom je všetko pripravené, zmluva s dodávateľom stavby, spoludodávateľom dlažby atď,“ nechal sa počuť Peter Valach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM