Martin Károly Rôzne

Vytúžené ihrisko, ktorého sa M. Rakovský (†29) už nedožil: Pri otváraní sa ľuďom tisli slzy do očí

Neprešiel ani rok od brutálnej vraždy mladého právnika a poslanca mestského parlamentu Mareka Rakovského (†29). Jednou z jeho posledných aktivít bolo aj zámer vytvoriť multifunkčné športovisko na Partizánskej ulici v Žiari. To bolo dnes slávnostne otvorené. Zúčastnení posielali pozdravy do neba...

Ilustračný obrázok k článku Vytúžené ihrisko, ktorého sa M. Rakovský (†29) už nedožil: Pri otváraní sa ľuďom tisli slzy do očí
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Smútok a žiaľ, nad zatiaľ nevysvetlenou smrťou Mareka Rakovského, sa vznášal pri otváraní nového športového ihriska. Pri otváraní bola aj rodina zavraždeného poslanca. Marek Rakovský ešte pred smrťou pozháňal od sponzorov viac ako 25 tisíc eur na jeho výstavbu. „Dokázal to Marek svojou charizmou, svojou osobnosťou a svojim prístupom,“ uviedol dnes Jozef Zúbrik, člen urbárskeho výboru. "Bolo našou morálnou povinnosťou, že sme to s mestom dotiahli do konca, dodáva.

Približne pred rokom ma Marek oslovil s touto myšlienkou,“ vysvetľuje Peter Antal, primátor mesta. „Povedal mi, že má už prisľúbených sponzorov a že by to chcel dotiahnuť do úspešného konca…“ osvetľuje ďalej primátor.

Druhého júla minulého roku sa však stala tragická udalosť, ktorá na dlhý čas otriasla celým mestom. Mladý život vyhasol, zo zatiaľ neobjasnených príčin. Tragický výbuch auta v Žiari: Policajti explóziu vyšetrujú ako úkladnú vraždu!

Polícia zatiaľ nemá k prípadu nič nové. "„V prípade pokračuje vyšetrovanie, vykonávajú sa úkony v zmysle Trestného poriadku. Zatiaľ nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie, aby nedošlo k zmareniu doterajšej policajnej práce,“ uviedla pred časom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

Otvorenie ihriska pri ktorom sa tisli slzy do oč
8
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM