Martin Károly Rôzne

Vzbura proti škrtom na železnici: Cestujúci bojujú za vlak

Ministerstvo dopravy sa rozhodlo zrušiť populárnu Anču. Vlakové spojenie medzi Hronskou Dúbravou a Banskou Štiavnicou chcú ľudia zachrániť petíciou.

Ministerstvo dopravy nepresvedčili ani pripomienky Banskobystrického samosprávneho kraja, Banskej Štiavnice ani okolitých obcí. Termín zrušenia linky je stanovený na 9. decembra tohto roku.

Podľa hovorcu ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, Martin Kóňu je spojenie neefektívne. „Podľa analýzy Výskumného ústavu dopravného, ktorú si dalo vypracovať ešte bývalé vedenie ministerstva a my sme sa s ňou stotožnili, túto linku využíva v priemere 151 ľudí denne. To znamená, že jedna vlaková súprava odvezie v priemere 13 ľudí,“ uviedol pre žiar.sme.sk Kôňa.

Signatári petície sa proti takémuto pohľadu búria. „Zákon o ochrane a rozvoji územia Banskej Štiavnice a okolia ustanovuje Vláde SR povinnosť napomáhať pri zachovaní a rozvoji administratívneho, hospodárskeho a kultúrneho postavenia mesta v rámci SR, pričom negatívne tendencie vývoja mesta môžu viesť k strate statusu vyplývajúceho z miesta na Zozname UNESCO,“, uvádza sa v prvom bode internetovej petície. [link=http://www­.changenet.sk/?sec­tion=kampane&x=671636]­[size=15] Celú petíciu si môžete pozrieť TU![/size][/link]

Petícia má v súčasnosti takmer 800 podporovateľov.

foto/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM