Stanislav Černák Správy

Z kuchyne zvolenských policajtov: Chceme mať dve cyklohliadky!

Mestská polícia vo Zvolene bilancovala vlaňajší rok. Personálne je stabilná, obmena autoparku pomohla ušetriť nejaké financie, modernizovali monitorovacie pracovisko. Policajti však chcú dve cyklohliadky.

Ilustračný obrázok k článku Z kuchyne zvolenských policajtov: Chceme mať dve cyklohliadky!
Zdroj: Dnes24.sk

Na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva predložil náčelník zvolenskej mestskej polície Jozef Szekan správu o činnosti za rok 2013. Prítomných informoval aj o najdôležitejších bodoch tejto správy.

Stabilizovaný tím

Za jednu z najdôležitejších vecí za uplynulý rok považuje Szekan personálnu stabilizáciu policajného zboru, ktorá je nemenná od marca 2012. „Nezaznamenali sme ani žiadny úbytok pracovných síl,“ doplnil.

Zvolenskej mestskej polícii sa čiastočne podarilo obnoviť autopark, čo sa už prejavilo na úsporách, servise a spotrebe paliva. „Od mája 2013 používame Fiat Doblo a elektromobil, ktorý nám bol dodaný v septembri,“ pripomenul náčelník.

Chcú dve cyklohliadky

V uliciach Zvolena už opäť môžete stretnúť aj policajnú cyklohliadku. „Cyklohliadka funguje od mája, do obehu by sme chceli počas tohto roka k jednej existujúcej začleniť aj druhú,“ povedal Szekan.

Ako ďalej uviedol Jozef Szekan, tak policajti pokračovali aj v preventívnych aktivitách. „Došlo k modernizácii monitorovacieho pracoviska a to zmenou hardvéru a softvéru, systém je pripravený na pripájanie ďalších kamier,“ vysvetlil a pokračoval, „Štúdia, ktorá bola spracovaná v roku 2003, počítala s 33 kamerami, nový systém umožní bezproblémovú prácu s takýmto počtom kamier.“

Dôležitou vecou v roku 2013 bol aj pokles priestupkov o 873, čo je približne 17,12 percenta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM