Martin Károly Krimi

Za bieleho dňa ukradli z predajne počítač s príslušenstvom

Zvolen 11. januára - Notebook, klávesnicu, myš a dve nabíjačky ukradli za bieleho dňa zlodeji z predajne počítačov na Obchodnej ulici vo Zvolene.

Ako dnes informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, krádež sa stala ešte v stredu, 28. decembra 2011. Páchateľmi tohto trestného činu bola doposiaľ nestotožnená skupina štyroch osôb.

Po predchádzajúcej vzájomnej dohode postupne vošli do predajne, kde jeden muž a jedna žena predstierali záujem o kúpu tovaru, ktorý sa nachádzal v blízkosti predajného pultu,“ uviedla k prípadu hovorkyňa.

Tým odpútali pozornosť predavačky, čo využili ďalší dvaja páchatelia, ktorí sa v tom čase pohybovali po predajni a predstierali, že si prezerajú tovar z pultov so sklenenými vitrínami. „Počas toho povytiahli šuplík pod sklenenou vitrínou a vybrali z neho notebook, bezdrôtovú klávesnicu, myš a dva adaptéry, tovar si vložili do pripravenej tašky a postupne z predajne odišli,“ priblížila krádež.

Spoločnosti z Banskej Bystrice spôsobili krádežou škodu viac ako 598 eur. Polícia po páchateľoch pátra. Za tento skutok im hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM