Michal Majer Hokej

Za každý gól 10 eur

Hokejový tím slovenskej Slovnaft extraligy HKm Zvolen podpísal v utorok 4. januára zmluvu so Slovenským výborom pre UNICEF. V nej sa zaviazal, že do konca základnej časti aktuálnej hokejovej extraligovej sezóny 2010/2011 prispeje finančným obnosom na

Každý gól, ktorý strelia hokejisti Zvolena v domácom prostredí, bude ohodnotený minimálnou sumou 10 eur – polovicu z tejto čiastky dostane UNICEF a druhú polovicu vyžrebovaný divák. HKm Zvolen chce takto pomôcť a prispieť nielen na charitu, ale prilákať aj divákov na štadión. Čím viac ich príde, tým bude vyššia suma za každý strelený gól Zvolena na domácom ľade.

„Utorkový zápas so Slovanom Bratislava odštartoval spoluprácu. Každý gól sme ohodnotili čiastkou 20 eur, ale iba pre tento duel. V ostatných stretnutiach rátame so sumou 10 eur. Ak však príde na štadión viac divákov, suma môže byť ešte vyššia. Hľadali sme spôsob, ako podporiť charitu. Rozhodli sme sa pre UNICEF, je to iba začiatok. Chceli by sme prispieť aj na ďalšie projekty,“ uviedol na utorkovej podvečernej tlačovej konferencii vo Zvolene prezident HKm Miroslav Michalek.

UNICEF podpísal na Slovensku vôbec prvú zmluvu so športovým klubom. Peniaze, ktoré dostane Slovenský výbor od HKm Zvolen, pôjdu na opravy a zabezpečenie pitnej vody v školách v Ugande a zabezpečenie vakcíny proti tetanu v Laose. „Budeme ešte hľadať aj iné spôsoby, spolupráca s HKm Zvolen je pre nás zaujímavá. Dôležité je každé euro, pretože za všetkým treba vidieť život dieťaťa. Verím, že postupne sa pridajú aj ďalšie športové kluby na Slovensku,“ uviedol na margo spolupráce predseda Slovenského výboru pre UNICEF Juraj Mišura.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM