Katarína Oravská Krimi

Za krátky čas pri nehodách v kraji zahynulo 7 ľudí: Policajti reagujú, vodiči TOTO sa ide diať!

Policajti zaznamenali v krátkom čase na cestách nášho kraja štyri dopravné nehody, pri ktorých zahynulo až sedem ľudí. Promptne na túto nepriaznivú situáciu reagujú. Toto sa ide diať!

Ilustračný obrázok k článku Za krátky čas pri nehodách v kraji zahynulo 7 ľudí: Policajti reagujú, vodiči TOTO sa ide diať!
Zdroj: TASR

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici zaznamenalo v krátkom čase na cestách Banskobystrického kraja 4 dopravné nehody, pri ktorých zahynulo 7 ľudí.

„Príčinou týchto dopravných nehôd bol alkohol za volantom, nesprávny spôsob a rýchlosť jazdy a pohyb chodca po rýchlostnej ceste,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Za účelom stabilizácie nepriaznivého vývoja dopravnej nehodovosti a jej následkov najmä na životoch a zdraví, polícia v Banskobystrickom kraji prijala opatrenia s cieľom zvýšiť disciplinovanosť hlavne vodičov motorových vozidiel a chodcov.

„Dňa 26. 3. 2015 bude vykonaná celokrajská osobitná kontrola. Policajti sa zamerajú na riskantnú a rýchlu jazdu a vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu, čo sú najčastejšími príčinami vážnych dopravných nehôd, ktorými vinníci ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky,“ opísala Faltániová.

To však nie je všetko. Polícia bude v opatreniach zameraných na zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky pokračovať. „V každom okrese Banskobystrického kraja budú kontroly vykonávané minimálne dvakrát do mesiaca, až do stabilizácie tohto nepriaznivého vývoja dopravnej nehodovosti. Stále platí, že dopravné predpisy treba dodržiavať vždy a všade, nie len tam, kde sú policajti a hrozia pokuty,“ povedala policajná hovorkyňa. Ako dodala, vlastná bezpečnosť a dosiahnutie cieľa cesty bez ujmy je vždy prvoradá.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM