Martina Jančiarová Kultúra

Za zábavou netreba chodiť ďaleko. NAJ letné víkendové tipy pre Zvolenčanov

Po pracovnom týždni vždy dobre padne oddych. A ak ešte nemáte plány na víkend, radi vás navnadíme na pár lákavých akcií vo Zvolene a v okolí.

Ilustračný obrázok k článku Za zábavou netreba chodiť ďaleko. NAJ letné víkendové tipy pre Zvolenčanov
Foto: Nicole Regecová

FOLKLÓRNE SLÁVNOSTI POD POĽANOU

8. – 10. júla 2016, Detva

Medzinárodný sviatok folklóru a tradičnej ľudovej kultúry – Folklórne slávnosti pod Poľanou, konajú sa pravidelne každý rok, druhý júlový víkend v Detve, v centre jedného z najživších folklórnych regiónov. Najväčší folklórny sviatok prinesie vystúpenia ako Zrodení pod Poľanou, súbor Ďatelinka a Marína či Reči o Gemeri a množstvo ďalšieho.

KONCERT KING SHAOLIN

8. júla 2016, Korzo Cafe

Už tento piatok v miestnej kaviarni Korzo Cafe vystúpi kapela King Shaolin. Začiatkom roka 2014 sa stala oficiálnou skupinou Celeste Buckingham. Určite si nenechajte ujsť príležitosť pozrieť sa na týchto mladých hudobníkov a vypočuť si ich skvelú hudbu v našom meste.

CAPTAIN MORGAN PARTY

8. júla 2016 o 20:00, Zvolenka

Jeden z množstva spôsobov, ako privítať víkend, vám ponúka aj kaviareň Zvolenka, ktorá pre vás chystá Captain Morgan party. Pripravené majú rôzne akcie a na parket vás pozýva DJ Viktor Baláž.

JÚLOVÁ FRIDAY NIGHT

8. júla 2016, U Alexa

Miestny bar U Alexa si pre vás aj tento piatok pripravil party pod názvom Júlová Friday night. Počas piatkovej noci vám bude do tanca hrať DJ Jano Vajda obľúbené komerčné hity.

KONCERT KANADSKÉHO SPEVÁCKEHO ZBORU

9. júla 2016 o 18:00, Zámocká kaplnka

Zborový spev patrí medzi najtradičnejšie oblasti záujmovej umeleckej činnosti. Do nášho mesta v sobotu zavíta zbor Cantus Vocum Chamber Choir až z Kanady. Spolu so Zvolenským speváckym zborom vystúpia v Zámockej kaplnke.

AQUAMIX PARTY

9. júla 2016 o 23:00, Ministry of fun Zvolen

Ako každú sobotu, ani túto nesmie v najväčšom zvolenskom klube chýbať poriadna party. Cez víkend sa môžete tešiť na Aquamix part, na ktorej vám do tanca budú hrať DJ AQUA a DJ MUSTEE.

KINOZÁHRADA- OVEČKA SHAUN

10. júla 2016 o 21:00, Park Ľudovíta štúra

Tohtoročná Kinozáhrada sa bude opäť konať v Parku Ľ. Štúra a odštartuje ju animovaná rozprávka Ovečka Shaun. Úspešná seriálová postavička sa konečne dočkala aj filmového spracovania, ktoré si budete môcť pozrieť už v nedeľu priamo pod holým nebom.

DOUZELAGE 2016

10. júla 2016 o 16:00, Kráľovská sála Zvolenského zámku

V nedeľu sa bude v Kráľovskej sále na Zvolenskom zámku konať Medzinárodný hudobný festival mladých muzikantov. Slávnostný koncert sa začne o 16:00.

HĽADÁ SA DORY

10. júla 2016 o 14:30, Europa Cinemas

Ak ste ešte neboli v kine na pokračovanie kultovej animovanej komédie Hľadá sa Nemo, tak to určite napravte. V pokračovaní bude svoju rodinu hľadať rybička Dory, ktorá trpí výpadkami pamäte. Po stopách sa dostane až do prestížneho Morského akvária v Kalifornii, kde si nájde nových priateľov. Vydajte sa aj vy spolu s ňou hľadať jej rodinu a zažijete množstvo dobrodružstiev.

VÝSTAVA STANISLAVA REMESELNÍKA

Počas celého leta, Krajská knižnica Ľudovíta Štúra

Výstava karikatúr a kresleného humoru Stanislava Remeselníka je sprístupnená od 2. mája a potrvá počas celého leta. Príďte sa zabaviť aj takýmto netradičným spôsobom.

Čítajte tiež:

FOTO: Zlatý Potok ukázal, ako sa vítajú prázdniny. Čo to ľudia stvárali s fiatkou?

VIDEO: Klobúk dole. Film natáčaný blízko Zvolena zožal parádny úspech v USA!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM